Οι γιατροί έμειναν άναυδοι όταν ανακάλυψαν ότι οι ενοχλήσεις στο λαιμό ενός άνδρα από τη Σιγκαπούρη οφείλονταν σε ένα μαλάκιο που είχε κολλήσει στο φάρυγγά του. Ο ανώνυμος ασθενής φέρεται να είχε καταλάβει για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αφού άρχισε να κάνει εμετό μετά από ένα γεύμα που περιείχε το κεφαλόποδο.

Ο γευσιγνώστης είχε επίσης πρόβλημα κατάποσης, γεγονός που τον ώθησε να επισκεφθεί το νοσοκομείο Tan Tock Seng.

Οι γιατροί πραγματοποίησαν εξέταση CT, η οποία αποκάλυψε τι υπήρχε στον οισοφάγο του άνδρα. Μια επακόλουθη οισοφαγογαστροδωδεκαδακτυλοσκόπηση -μια γαστρεντερική εξέταση που περιλαμβάνει έναν μικρό, εύκαμπτο σωλήνα- έδειξε ένα χταπόδι με πλοκάμια να έχει σφηνωθεί δύο εκατοστά από τα όρια οισοφάγου-στομάχου.

Αφού οι αρχικές προσπάθειες να σπρώξουν ή να το βγάλουν ήταν ανεπιτυχείς, οι γιατροί οδήγησαν το ενδοσκόπιο πέρα από το χταπόδι στο στομάχι. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν λαβίδες για να πιάσουν το κεφάλι του και να το αφαιρέσουν από τον ασθενή.

Ευτυχώς, ο ασθενής ανάρρωσε καλά μετά την επέμβαση και πήρε εξιτήριο μετά από δύο ημέρες.

https://www.instagram.com/p/CuU6dI1Mvzk/

Οι τροφικές αποφράξεις είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τους γιατρούς της εγκατάστασης, οι οποίοι λένε ότι τα αντικείμενα περνούν αυθόρμητα στο 80% έως 90% των περιπτώσεων. Παράλληλα, ενδοσκοπική παρέμβαση είναι απαραίτητη στο 10% με 20% των περιπτώσεων, ενώ στο 1% αυτών απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

«Η “τεχνική ώθησης” είναι η κύρια μέθοδος που συνιστάται με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, ωστόσο η εφαρμογή υπερβολικής δύναμης μπορεί να προκαλέσει διάτρηση του οισοφάγου», δήλωσε η ιατρική ομάδα, σύμφωνα με τη New York Post.

Εν τω μεταξύ, περίπου έξι άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από την κατανάλωση sannakji, το ζωντανό χταπόδι που αποτελεί λιχουδιά στη Νότια Κορέα. Ο κίνδυνος αυξάνεται όταν τα πλοκάμια κόβονται μακρύτερα ή το πλάσμα τρώγεται ολόκληρο.