Κάποια στιγμή θα βρεθείτε σε μια πισίνα. Αυτό που πρέπει να κάνετε πριν είναι να επισκεφτείτε μια τουαλέτα πριν αποφασίσετε να βουτήξετε.
Σύμφωνα με μελέτη του Water Quality & Health Council, το 55% όσων συμμετείχαν σε γκάλοπ, παραδέχτηκε ότι έχει «ανακουφιστεί» στα νερά μιας πισίνας, τουλάχιστον μια φορά. Πέρα ωστόσο από το αντιαισθητικό και το αίσθημα της αηδίας που πιθανότατα έχει μια τέτοια πράξη-ένας περιορισμένος χώρος είναι μη το ξεχνάτε-, υπάρχουν και λόγοι υγείας που απαγορεύουν μια τέτοια πράξη.
Ο καθηγητής χημείας, Tom Lachocki, σύμφωνα με το USNews, εξηγεί ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ της αμμωνίας στα ούρα και του χλώριου στην πισίνα σχηματίζει μια χημική ουσία που ονομάζεται χλωραμίνη. Η χλωραμίνη είναι λιγότερο αποτελεσματική στην εξόντωση των βακτηρίων από το χλώριο, και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση ασθενειών υδατοφερόμενες.
Ο καθηγητής λέει επίσης, ότι και η κολύμβηση με διάρροια ενέχει τεράστιους κινδύνους. Αυτό συμβαίνει γιατί το Cryptosporidium-ένα μικρόβιο που προκαλεί διάρροια και βρίσκεται στα κόπρανα κάποιου που έχει μολυνθεί – είναι ανθεκτικό στο χλώριο. Σύμφωνα με τον Lachocki, μπορεί να επιβιώσει σε πισίνες για μέρες…