Η Νότια Αφρική στοχεύει να χορηγεί τουλάχιστον 300.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού την ημέρα ως τα τέλη Αυγούστου, ενώ σχεδιάζει να να αρχίσει τον εμβολιασμό αυτών που είναι ηλικίας μεταξύ 35 και 49 ετών από την 1η Αυγούστου.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (9/7) ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας της χώρας Μαμολόκο Κουμπάγι-Νγκουμπάνε, ενώ τον στόχο για τον αριθμό των εμβολίων διευκρίνισε ο υψηλόβαθμος υγειονομικός αξιωματούχος Νίκολας Κρισπ, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Νότια Αφρική έχει απόθεμα περίπου 3,6 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων, οι οποίες επαρκούν για εμβολιασμούς 18 ημερών.

Ο Μαμολόκο Κουμπάγι-Νγκουμπάνε πρόσθεσε εξάλλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην πολυπληθέστερη επαρχία της χώρας, την Γκαουτένγκ, κορυφώνεται.

Στην Γκαουτένγκ, τον οικονομικό πνεύμονα της χώρας, όπου βρίσκονται η διοικητική πρωτεύουσα Πρετόρια και το Γιοχάνεσμπουργκ, καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα του νέου κορονοϊού κατά το σοβαρό “τρίτο κύμα” της επιδημίας της COVID-19 στη Νότια Αφρική.