Οι χημικές ουσίες που βρίσκονται με φυσικό τρόπο μέσα στο φλοιό των αμυγδάλων ενισχύουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα να αυξάνουν την ικανότητα του σώματος στην καταπολέμηση των ιών.
Στη μελέτη που έγινε δεν προσδιορίστηκε ποια είναι η ιδανική ποσότητα κατανάλωσης αμυγδάλων, για να έχει ο άνθρωπος την μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για την υγεία του. Σίγουρα η συχνή κατανάλωση αμυγδάλων αυξάνει προληπτικά τις άμυνες του οργανισμού, ενώ σε όσους έχουν μολυνθεί από τον ιό τούς βοηθάει να τον καταπολεμήσουν πιο εύκολα.
Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα εντοπίσει ποιες ουσίες, ακριβώς, στον φλοιό των ξηρών καρπών είναι αυτές που έχουν την αντιική δράση, υποπτεύονται όμως ότι πρόκειται για τις πολυφαινόλες.