Στα τέλη Οκτωβρίου θα εκδοθεί το Διορθωτικό-Συμπληρωματικό Δελτίο Τιμών, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση Τιμών Φαρμάκων.

O Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος καταγγέλλει ότι είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση που παρατηρείται και πως το Διορθωτικό Δελτίο Τιμών έπρεπε να έχει εκδοθεί, εντός 20 ημερών, δηλαδή μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο:

– Το συγκεκριμένο Δελτίο Τιμών θα συμπεριλαμβάνει και τις τιμές για τα νέα φάρμακα, για τα οποία έχει κατατεθεί αίτηση έως 30 Ιουνίου. Μετά το Διορθωτικό-Συμπληρωματικό Δελτίο Τιμών, αναμένεται έκδοση νέου Δελτίου Τιμών, το Δεκέμβριο του 2010.

– Όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο υπουργείο, προκειμένου να λάβουν βεβαίωση από την αρμόδια Διεύθυνση, με την οποία θα πιστοποιείται ότι η τρέχουσα τιμή των φαρμάκων που δεν έχουν τιμολογηθεί με το Δελτίο Τιμών της 8ης Σεπτεμβρίου είναι προσωρινή και ισχύει μέχρι την έκδοση του Διορθωτικού-Συμπληρωματικού Δελτίου Τιμών, στο τέλος του Οκτωβρίου.

– Με την ίδια βεβαίωση, θα πιστοποιείται ότι, σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει οι τιμές αυτές να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τον υπολογισμό των τιμών των φαρμακευτικών προϊόντων σε άλλες χώρες.