Αυστραλοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση άπαχου γάλακτος το πρωί ενέτεινε το αίσθημα κορεσμού και οδηγούσε σε μειωμένη πρόσληψη θερμίδων στο επόμενο γεύμα.
Αντίθετα, αν κάποιος καταναλώσει ένα φρουτοχυμό είναι πιο πιθανό να θελήσει να φάει κάτι παραπάνω στο επόμενό του γεύμα.
Οι ερευνητές του τμήματος Ιατρικής και Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου του Πέρθ διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν γάλα κατανάλωναν περίπου 50 θερμίδες λιγότερες σε κάθε γεύμα τους.
Το άπαχο γάλα περιέχει εννέα βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως το ασβέστιο και η βιταμίνη D. Οι περισσότερες δίαιτες συνιστούν την κατανάλωση τουλάχιστον τριών γευμάτων άπαχου ή χαμηλού σε λιπαρά γάλακτος, γιατί μπορεί να αντικαταστήσει άλλα τρόφιμα που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος και θερμίδες.