H μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS, συμμετέχει στο «Ark Festival», στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2010 στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) όπου στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας «Πρώτα Ρώτα» συνεχίζει ενημέρωση-πρόληψη-προτροπή για εξέταση σχετικά με τον ιό HIV.

Εθελοντές και στελέχη της PRAKSIS θα βρίσκονται με την κινητή μονάδα ενημέρωσης και Πρόληψης στην είσοδο του Φεστιβάλ, όπου θα ενημερώνουν το κοινό για τον ιό HIV, καθώς και τη δυνατότητα όποιου επιθυμεί να κάνει το γρήγορο τεστ (όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 15 λεπτά), δωρεάν και ανώνυμα.

Το κεντρικό μήνυμα της κινητής μονάδας είναι Κάνε τώρα το τεστ για HIV/Μάθε!, «Πάρε – Φόρα – Εξετάσου!» και τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (ΕΕΜΑΑ) και του Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων.

Την προσπάθειά στηρίζει και η εταιρεία DUREX, με τη χορηγία προφυλακτικών.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα στα Πολυϊατρεία της PRAKSIS, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να κάνει όποιος ενδιαφέρεται το γρήγορο τεστ για τον HIV, δωρεάν και ανώνυμα.

Περισσότερα για την οργάνωση και τη δράση της PRAXIS στο www.praksis.gr.