Στην καλύτερη υγεία του εγκεφάλου συμβάλλει η ημερήσια κατανάλωση μούρων, τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ερευνητική ομάδα του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική έρευνα, τα μούρα εμποδίζουν την εξασθένηση των εγκεφαλικών κυττάρων που συνδέονται με τους μηχανισμούς της μνήμης. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν έχουν πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων στον ανθρώπινο οργανισμό. Εκτός από τη νόσο Αλτσχάιμερ, οι ουσίες αυτές έχει διαπιστωθεί ότι προστατεύουν από καρδιοπάθειες, καρκίνο και διαβήτη. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ανάλογη δράση με τα μούρα όσον αφορά την προστασία της εγκεφαλικής λειτουργίας.