Επιστήμονες του Ερευνητικού Κέντρου στην Ελβετία κατέληξαν στο συμπέρασμα μια από αυτές τις τροφές επηρεάζει θετικά τη γεύση μας μόνο με την εικόνα του.
Συγκεκριμένα, η θέα μιας τροφής που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως η πίτσα, «φτιάχνει» την όρεξή μας σε σύγκριση με την εικόνα ενός πιο διαιτητικού εδέσματος, όπως μια φέτα πεπονιού.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η όραση έχει βασικό ρόλο στην αντίληψη του φαγητού, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να αυξάνει ή να μειώνει τις γευστικές μας προσδοκίες για το γεύμα.
Οι ερευνητές έδειξαν σε 14 εθελοντές εικόνες πλούσιων σε υδατάνθρακες τροφών, όπως πίτσα, και φωτογραφίες πιο «φτωχών» εδεσμάτων, όπως το πεπόνι. Αργότερα, οι συμμετέχοντες δέχτηκαν μια μικρή ηλεκτρική διέγερση στη γλώσσα τους και κλήθηκαν να αξιολογήσουν το ερέθισμα.
Όσοι είχαν δει την πίτσα χαρακτήρισαν το ερέθισμα περισσότερο ευχάριστο σε σχέση με εκείνους που είχαν δει το πεπόνι.