Οι υδατάνθρακες όπως είναι για παράδειγμα τα μακαρόνια, το ρύζι, η πατάτα και το ψωμί, εξ’ ορισμού δεν προκαλούν κορεσμό, σε αντίθεση με την πρωτεΐνη και το λίπος.
Επιπλέον, η πέψη τους διαρκεί 2 περίπου ώρες και για αυτό τους «χωνεύουμε» πιο γρήγορα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χορταίνουμε πιο δύσκολα με ένα γεύμα π.χ. με μακαρόνια και επιπλέον πεινάμε πιο σύντομα – συγκριτικά με ένα γεύμα με κρέας.
Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να επιλέγουμε μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες π.χ. μακαρόνια ολικής άλεσης και να τους συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα.
Οι φυτικές ίνες ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού, καθυστερούν το ρυθμό της πέψης και επιτυγχάνουν, συνολικά, καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης.
Πηγή: mednutrition.gr