Ένα διαιτολόγιο χαµηλό σε θερµίδες µπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, σύµφωνα µε έρευνα του πανεπιστηµίου Saint Louis των ΗΠΑ.
Επιστήµονες από το Doisy College of Health Science του Πανεπιστηµίου του Σεν Λούι διαπίστωσαν ότι, µειώνοντας την ηµερήσια θερµιδική µας πρόσληψη κατά 300 ή 500 θερµίδες, η φθορά στους ανθρώπινους ιστούς µπορεί να είναι µικρότερη από την αναµενόµενη. Αυτή η διαπίστωση βέβαια αφορούσε άτοµα που προσλάµβαναν καθηµερινά αριθµό θερµίδων άνω του φυσιολογικού.
Οι ειδικοί υποψιάζονται ότι ένα διαιτολόγιο που κινείται στα κατώτερα φυσιολογικά όρια όσον αφορά στον αριθµό των θερµίδων πιθανόν να επηρεάζει την έκκριση των ορµονών του θυρεοειδούς, που µε τη σειρά τους επηρεάζουν το µεταβολισµό αλλά και τη διαδικασία της γήρανσης.
Πηγή: myworld.gr