Ακμή προκαλούν σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα η ζάχαρη και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Τα γαλακτοκομικά ενισχύουν τις αντρικές ορμόνες όπως η τεστοστερόνη και τα ανδρογόνα και αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να γεμίζουμε σπυράκια.
Και για εκείνους που θα πλήρωναν εκατομμύρια δολάρια για ένα χάπι που να θεραπεύει την ακμή, οι ειδικοί τονίζουν: «η θεραπεία της ακμής δεν βρίσκεται σε ιατρικές συνταγές αλλά στο φαγητό που βάζουμε στο πιρούνι μας.