Η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι το πρώτο κέντρο υποδοχής μεταναστών θα γίνει στην Αμυγδαλέζα είναι ρητή και αμετάκλητη. Άλλωστε, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να λειτουργήσει.

Όμως, οι αναφορές του υπουργού ότι μέσα στον Ιούνιο θα λειτουργήσει και δεύτερο στρατόπεδο έχουν ήδη αρχίσει να πυροδοτούν αντιδράσεις μεταξύ των τοπικών αρχόντων για το που θα γίνει αυτό. Οι πληροφορίες μιλούν για ένα ακόμη στην Αττική αλλά μέχρι τώρα η τοπική κοινωνία δεν το βλέπει θετικά.

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τους κατοίκους της Αμυγδαλέζας, οι οποίοι διαδηλώνουν καθημερινά αλλά οι κινητοποιήσεις τους και οι αναφορές τους για έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή, δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα.

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι το δεύτερο κέντρο κράτησης των μεταναστών ενδέχεται να δημιουργηθεί στη Δεσκάτη Γρεβενών. Κι αυτό γιατί ο δήμαρχος της περιοχής, μιλώντας στο newsbeast.gr, λέει «ναι» στην ίδρυσή του αρκεί φυσικά να υπάρξουν οι κατάλληλες προδιαγραφές.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες προδιαγραφές και να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες», αναφέρει χαρακτηριστικά. Για να προσθέσει ότι η απόφασή του να συμφωνήσει δεν ήταν μόνο δική του αλλά υπήρξε και θετική βλέψη από το δημοτικό συμβούλιο.

Για την ιστορία πάντως, ο δήμαρχος της περιοχής είναι ίσως ο μόνος που συμφωνεί με τη δημιουργία τους.