«Έχει δημιουργηθεί αναταραχή γιατί προτείνεται ένα ακόμη στρατόπεδο στην περιοχή μας. Και αυτή η ανακοίνωση αποδεικνύει έναν πρόχειρο σχεδιασμό επειδή το συγκεκριμένο στρατόπεδο έχει παραχωρηθεί κατά κυριότητα στο δήμο από το 2006», αναφέρει στο newsbeast.gr η δήμαρχος Βοίου, Παναγιώτα Ορφανίδου.

Και συνεχίζει: «Δεν ανήκει δηλαδή στο στρατό γι’ αυτό και εκεί υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις, υπάρχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες κ.ά. Με λίγα λόγια αποκλείεται εκεί να γίνει ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών. Μιλάμε δηλαδή για μία εντελώς πρόχειρη κατάσταση»

Η δήμαρχος της περιοχής τονίζει πάντως ότι μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί στην περιοχή και στους αρμοδίους φορείς κάτι το συγκεκριμένο που αποδεικνύει ότι θα τηρηθούν όλες οι προβλέψεις που προβλέπονται από την ασφάλεια για παράδειγμα μέχρι τις υγειονομικές προβλέψεις.

«Πρόκειται για μία υγειονομική βόμβα! Μακριά από μας λοιπόν οποιαδήποτε αντιμετώπιση του θέματος. Η περιοχή μας κατά το παρελθόν έχει δεχθεί κύματα μεταναστών. Πολλοί από αυτούς δραστηριοποιούνται και έχουν γίνει μέλη της κοινωνίας μας κάτι που αποδεικνύει ότι δεν έχουμε ρατσιστικές τάσεις. Αλλά δεν θέλουμε τα κέντρα κράτησης», τονίζει.

Και εξηγεί τους λόγους. «Από τη Νεάπολη για παράδειγμα το στρατόπεδο απέχει μόλις 100 μέτρα από τα σπίτια του οικισμού ενώ το στρατόπεδο της Εράτυρας ανήκει κατά κυριότητα στο δήμο από το 2006. Μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε την προχειρότητα», καταλήγει.