Πρόσφυγες και μετανάστες στεγάζονται σε σκηνές, παιδιά παίζουν, ρούχα στεγνώνουν πάνω σε έναν φράχτη… Είναι η εικόνα από τον καταυλισμό προσφύγων στο Ελληνικό, το πρωί της Δευτέρας.

Η ζωή συνεχίζεται στον χώρο του πρώην αεροδρομίου. Μετά τις εκκλήσεις δημάρχων της περιοχής, αλλά και το «καμπανάκι» που έκρουσαν οι γιατροί για τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουν οι ίδιοι οι άνθρωποι που διαμένουν στον χώρο αλλά και η δημόσια υγεία, γνωστοποιήθηκε πως θα ξεκινήσουν οι πρώτες μεταφορές σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας. Ο χώρος ωστόσο ακόμη δεν έχει αδειάσει.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε καταγγείλει ότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των προσφύγων και των μεταναστών και ειδικά των ευπαθών ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι, χρόνιοι πάσχοντες) από τις κακές συνθήκες υγιεινής στους χώρους φιλοξενίας και την έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες. Μάλιστα με την αναμενόμενη άνοδο της θερμοκρασίας, προειδοποίησαν πως θα αυξηθεί δραματικά ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμωδών νόσων οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν και στον τοπικό πληθυσμό.

Δείτε τις φωτογραφίες…

aellehniko1

aellehniko2

aellehniko3

aellehniko4

aellehniko5