Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα ακόμη και απευθείας μέσα στο πλήθος με μικρά παιδιά και βρέφη, οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ απώθησαν τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ και περιμένουν να περάσουν τα σύνορα.

Μεγάλη ομάδα προσφύγων κατέλαβαν νωρίτερα τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ ορισμένοι κινήθηκαν προς το μεταλλικό φράχτη πετώντας πέτρες και ζητώντας να τούς επιτρέψουν οι αρχές της γειτονικής χώρας τη διέλευση.

Τα πνεύματα άναψαν και στον πετροπόλεμο των προσφύγων οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καταφέροντας μ’ αυτόν τον τρόπο να τους απομακρύνουν από τον φράχτη.

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις12, όταν κυκλοφόρησε ανάμεσα στους πρόσφυγες η πληροφορία ότι θα ανοίξουν τα σύνορα για όλους.

Πληροφορίες λένε ότι η αστυνομία των Σκοπίων έριξε δακρυγόνα και απευθείας μέσα στο πλήθος των προσφύγων με αποτέλεσμα να εκτεθούν σε αυτά πολλά παιδιά. Αρκετοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα ιατρεία των ΜΚΟ με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορας ανακοίνωσαν ότι περιέθαλψαν 15 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, ανάμεσά τους 9 παιδιά και 7 τραυματίες, εκ των οποίων 3 παιδιά.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ