Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) αθλητική σκυταλοδρομία με αφορμή την αντίστροφη μέτρηση των 500 ημερών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Επί ένα 24ωρο περισσότερες από 100 Πρεσβείες της Γαλλίας σε όλο τον κόσμο διοργάνωσαν αθλητικά γεγονότα διάρκειας μίας ώρας.

Στην Αθήνα, η Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας – ΕΘΝΟΑ, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος & το ΚΟΛΛΕΓΙΟ IdEF – Το ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ της ΕΛΛΑΔΑΣ ένωσαν τις δυνάμεις τους για να λάβουν μέρος σε μια 24ωρη παγκόσμια σκυταλοδρομία διανύοντας τη συμβολική απόσταση των 2024 μέτρων στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), εκεί όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896.

Η πρωταθλήτρια του Βάδην Κυριακή Φιλτισάκου «παρέλαβε» τη σκυτάλη από το Τζιμπουτί και έπειτα από έναν αγώνα δρόμου εντός του Σταδίου, την παρέδωσε στον Γάλλο Πρέσβη, κύριο Patrick Maisonnave, ο οποίος με τη σειρά του την «παρέδωσε» στην Ελβετία για να συνεχίσει το ταξίδι της ανά την υφήλιο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και σπουδαστές του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF. Παρών και ο Γενικός Διευθυντής του Κολλεγίου, Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης.