Ενιαίο ψηφοδέλτιο θέλει το Υπουργείο Παιδείας για τις εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών. Το παραπάνω προκύπτει από δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας καθώς και από χθεσινό δελτίο τύπο για το ψήφισμα της ΟΛΜΕ με το οποίο το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών καλούσε το Υπουργείο «να καταδικάσει δημόσια και έμπρακτα την παρουσία των εκπροσώπων του φασισμού στην εκπαίδευση».
Το θέμα του ενιαίου ψηφοδελτίου ήλθε στο προσκήνιο και με τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Υπουργός Παιδείας κατά την οποία ρωτήθηκε αν έδωσε την έγκρισή του σε ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής σε εκλογές των δασκάλων στη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι δεν το εγκρίνει ενώ έκανε γνωστό ότι έχει συζητήσει με την ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων. Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει για στη συνέντευξη ο Υπουργός ότι «η δική μου θέση είναι αρνητική σε αυτό, δε θα το επιτρέψω εγώ αυτό. Δεν ξέρω τι όρια μου δίνει ο νόμος, ας πάνε στα δικαστήρια. Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε μέσα στο χώρο του συνδικαλισμού, του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού, να αρχίζουν να μπαίνουν ιδεολογίες, ταμπέλες, κόμματα, με αυτόν τον ευθύ τρόπο, είναι λάθος, δεν πρέπει να γίνει αυτό. Κακώς τότε που δεν επιβάλλαμε το ενιαίο ψηφοδέλτιο».
Το Υπουργείο Παιδείας επιθυμούσε από φέτος την πιο πάνω αλλαγή αλλά επειδή τα χρονικά πλαίσια ήταν ασφυκτικά αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αλλαγές αλλά να τεθεί το θέμα στο τραπέζι του διαλόγου με τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών. Μάλιστα ο Υπουργός δήλωσε ότι «δε θα ήταν έντιμο λίγο προ των αρχαιρεσιών να αλλάξουμε το σύστημα, αυτά δεν είναι καλά πράγματα, είναι κακές πρακτικές και δεν τις θέλουμε».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές για τα υπηρεσιακά συμβούλια αναμένονται να συζητηθούν στην επιτροπή που έχει συγκροτήσει το Υπουργείο και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr δύο είναι οι βασικοί άξονες που θα συζητηθούν.
Ο ένας αφορά τις βελτιώσεις στο σύστημα των μεταθέσεων και αποσπάσεων και ο άλλος άξονας αφορά το καθεστώς των υπηρεσιακών συμβουλίων για το οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι αναμένονται ανατροπές στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.