Ένα σύννεφο καπνού έχει καλύψει τον Ασπρόπυργο και τη Φυλή όπου συνεχίζουν να μαίνονται οι φωτιές που ξέσπασαν το μεσημέρι της Τρίτης (22/8). Αυτό έχει απλωθεί πάνω από τις δύο περιοχές που βρίσκονται κοντά η μία στην άλλη και φαίνεται από τον λόφο του Γαλατσίου.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του Newsbeast το σύννεφο καπνού είναι αρκετά μεγάλο και φαίνεται καθαρά από το Γαλάτσι.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Ασπροπύργου Νίκο Μελετίου η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από τις αυτοσχέδιες χωματερές. «Είναι μια περιοχή η οποία είναι περιοχή χονδρεμπορίου. Υπάρχουν τεράστιες αποθήκες με υλικά logistics και δυστυχώς η φωτιά ξεκίνησε από τις ανεξέλεγκτες απορρίψεις σκουπιδιών και μπαζών που σε καθημερινή βάση βιώνουμε στον Ασπρόπυργο» δήλωσε.

«Είναι το τεράστιο θέμα το οποίο το γνωρίζουν όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Ο Ασπρόπυργος το αντιμετωπίζει λόγω της γειτνίασης με την χωματερή των Άνω Λιοσίων. Με τον ΧΥΤΑ, έχει εύκολη πρόσβαση σε ομάδες Ρομά, τα σκουπίδια που καθαρίζουν από το λεκανοπέδιο της Αθήνας να τα φέρνουν και να τα απορρίπτουν εκεί» πρόσθεσε ο δήμαρχος του Ασπροπύργου.

Στη Φυλή η φωτιά καίει σπίτια ενώ ο γενικός γραμματέας του δήμου απηύθυνε έκκληση για εναέρια μέσα τονίζοντας πως η κατάσταση είναι αποπνικτική.

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast που τραβήχτηκαν από τον λόφο Γαλατσίου: