Φωτιά ξέσπασε στη Φυλή, στην περιοχή της Μονής Κλειστών και καίει δασική έκταση. Από το 112 στάλθηκε άμεσα μήνυμα στους κατοίκους για εκκένωση προς Άνω Λιόσια.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies».

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα 13 οχήματα με 26 πυροσβέστες, ενώ κινητοποιήθηκαν και εναέριες δυνάμεις.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Αργύρης Αργυρόπουλος, γενικός γραμματέας του Δήμου Φυλής λέγοντας ότι το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και η κατάσταση είναι αποπνικτική ενώ όπως τόνισε καίγονται σπίτια στην περιοχή.

«Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού» ζητώντας να σταλεί βοήθεια γιατί «καίγονται σπίτια», όπως είπε.

Όπως είπε στην αίθουσα του δημαρχείου και στο κλειστό γυμναστήριο ο δήμος έχει οργανώσει μια ομάδα για την παροχή βοήθειας.

«Χρειαζόμαστε πολλά εναέρια μέσα γιατί δεν είναι προσβάσιμη η φωτιά από το έδαφος» συμπλήρωσε ο κ. Αργυρόπουλος εκτιμώντας ότι τα πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν επαρκούν.

Η περιοχή είναι πευκόφυτη και η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Ειδικότερα, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11:56 σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή.

🔥#Χασια #Αττικής🔥

Posted by Πυρκαγιά Ενημέρωση on Tuesday, August 22, 2023

Η φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας από Θρακομακεδόνες

Posted by Marios Costas on Tuesday, August 22, 2023

Πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open αναφέρουν πως οι φλόγες έχουν κυκλώσει τη μονή, μέσα στην οποία βρίσκονται οι μοναχές.

Πρόκειται για ένα ανησυχητικό μέτωπο καθώς είναι κοντά στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Mε ενημέρωσή της η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φυλής καλεί τους κατοίκους της περιοχής ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία από την Φυλή προς τη Μονή Κλειστών για τη διευκόλυνση των πυροσβεστικών οχημάτων. Υδροφόρες του δήμου έχουν σπεύσει στο σημείο για να συνδράμουν στις προσπάθειες των πυροσβεστών. Λόγω των ισχυρών ανέμων οι φλόγες δείχνουν να πλησιάζουν τον οικιστικό ιστό.

ΠPOΣOXH KATEΠEIΓON ΛOΓΩ ΠYPKAΓIAΣ ΣTH ΦYΛH.AΠAΓOPEYETAI H KYKΛOΦOPIA AΠO ΦYΛH ΠPOΣ MONH KΛEIΣTΩN ΓIA TH ΔIEYKOΛYNΣH TΩN ΠYPOΣBEΣTIKΩN OXHMATΩN

Posted by ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ Municipality of Fyli on Tuesday, August 22, 2023