Μήνυμα εστάλη από το 112 λίγο μετά τις 00:30 τα ξημερώματα της Τρίτης (22/8) προς τους κατοίκους του Ίασμου στη Ροδόπη, δήμος που απέχει 20 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή και 28 χιλιόμετρα από την Ξάνθη καθώς μαίνεται η φωτιά στην περιοχή.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας, παραμείνετε σε ετοιμότητα, ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα από την υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα xronos.gr, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, τα στελέχη της πολιτικής προστασίας και δεκάδες εθελοντές καθώς και οι κάτοικοι δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να κρατήσουν την πυρκαγιά να μην περάσει το ποτάμι της περιοχής και θέσει σε άμεσο κίνδυνο την κωμόπολη.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ηλίας Μπούκας έκανε έκκληση απομάκρυνσης κατοίκων. Κυρίως γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι κι ευπαθείς έχουν απομακρυνθεί από τον Ίασμο, ενώ στην παλιά γέφυρα με jcb, τρακτέρ κι αγροτικά μηχανήματα οι κάτοικοι δημιουργούν πρόχειρες αντιπυρικές ζώνες με το συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας.