«Η νέα χρονιά μάς καλεί σε άθλημα ορειβασίας», τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στον χαιρετισμό του κατά την επίσημη τελετή κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως, που πραγματοποιήθηκε χθες στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Στην τελετή παρέστησαν ο Ιερός Κλήρος της τοπικής Εκκλησίας, η Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ροδούλα Ζήση, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτεινιώτης, ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Αλέκος Βούλγαρης, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και των Στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «την χρονιά που έρχεται θα χρειαστούμε περισσό θάρρος και δύναμη, που μπορούμε ν’ αντλήσουμε από την πίστη μας στον Θεό». Κάλεσε, επίσης, όλους «να επιδείξουμε την απαραίτητη ενότητα, σωφροσύνη, σοφία και σύνεση στη λήψη των αποφάσεων, να συντονίσουμε τους διακριτούς μας ρόλους και να δούμε όχι τί έχουμε, λίγο ή πολύ, αλλά τί μπορούμε να κάνουμε μ’ αυτά που έχουμε». Στους πολιτικούς άρχοντες ευχήθηκε να κοιτούν πάντα την κορυφή και να παίρνουν σοφές αποφάσεις για όλους.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως, κληρικούς και λαϊκούς, που εργάζονται με ανιδιοτέλεια και θυσιαστικό πνεύμα για να πραγματωθεί το έργο της τοπικής Εκκλησίας και κάλεσε όλους: «Να υψώσουμε τα χέρια, όχι σε γροθιά, αλλά για να επιδείξουμε την απαραίτητη αλληλεγγύη που χρειάζεται ο λαός μας και να πάρουμε ο ένας από τον άλλο την απαιτούμενη αισιοδοξία για να πορευτούμε στο μέλλον…»

πηγή: thisisvolos