Η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της έχει γίνει φυσικά πρώτο θέμα στα βρετανικά ταμπλόιντ, καθώς στο νησί βρίσκονται χιλιάδες τουρίστες. Τα πρωτοσέλιδα ωστόσο περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο να όσα συμβαίνουν στο «νησί των Ιπποτών».

«Τρέξτε για τις ζωές σας», αναφέρει η εφημερίδα The Sun, ενώ η Daily Express κάνει λόγο για «Κόλαση στη γη», με την η Daily Mirror από την πλευρά της να σχολιάζει: «Ο τρόμος μας».

Η Metro σημειώνει: «H Ρόδος στις φλόγες» και το από την πλευρά του φιλοξενεί μαρτυρίες τουριστών που αποκαλύπτουν τις εικόνες αποκάλυψης στο νησί, ενώ αναφέρουν τους τρόπους με τους οποίους απομακρύνθηκαν από τα ξενοδοχεία τους.

Το CNN, αναφέρει πως «Όσοι βρέθηκαν στη φωτιά περιέγραψαν χαοτικές και τρομακτικές σκηνές, με κάποιους να αναγκάζονται να φύγουν με τα πόδια ή να βρουν το δικό τους μεταφορικό αφού τους είπαν να φύγουν».

To Aljazzera σημειώνει: «Κάτοικοι και τουρίστες έχουν εγκαταλείψει τα καυτά σημεία του ελληνικού νησιού της Ρόδου, καθώς οι πυροσβέστες, με την υποστήριξη οχημάτων πυρόσβεσης, χρησιμοποιώντας πίδακες νερού και ελικοπτέρων, μάχονται με τη φωτιά που πυροδότησε τη μεγαλύτερη εκκένωση πυρκαγιάς στη χώρα».