Την εκτίμηση ότι «σήμερα θα είναι η πιο δύσκολη μέρα για τη Ρόδο» κάνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτησή του. Η φωτιά στο νησί είναι σε εξέλιξη, με νέο πύρινο μέτωπο στο φράγμα Γαδουρά. Μάχη με τις φλόγες δίνεται σε Ασκληπιείο, Λάερμα, Απόλλωνα και Μαλώνα.

«Παρατηρήστε από το δορυφόρο τους καπνούς του πρώτου 24ωρου (πριν από 4 ημέρες) των πυρκαγιών της Ρόδου. Λόγω του ισχυρού βοριά έφτασαν μέχρι και την Αίγυπτο.

Η σημερινή μέρα (Δευτέρα 24/7) θα είναι επίσης πολύ δύσκολη για την περιοχή. Αναμένονται βορειοδυτικοί άνεμοι 7-8 bf με ριπές ακόμη και στα 9 bf. Δυστυχώς δεν θα είναι σύμμαχος ο άνεμος», γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος.

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ Παρατηρήστε από το δορυφόρο τους καπνούς του πρώτου 24ωρου (πριν από 4 ημέρες) των πυρκαγιών της Ρόδου. Λόγω του ισχυρού βοριά έφτασαν μέχρι και την Αίγυπτο. Η σημερινή μέρα (Δευτέρα 24/7) θα είναι επίσης πολύ δύσκολη για την περιοχή. Αναμένονται βορειοδυτικοί άνεμοι 7-8 bf με ριπές ακόμη και στα 9 bf. Δυστυχώς δεν θα είναι σύμμαχος ο άνεμος.(πηγή : Meteoblue)

Posted by Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos on Sunday, July 23, 2023