Εορταστικό κλίμα με ενδιαφέρουσα κίνηση στην πόλη από πλευράς αγοράς και τόνωσης της ζήτησης αγαθών παρατηρείται στο Ρέθυμνο τις τελευταίες μέρες.

Οι εκδηλώσεις από πλευράς δήμου, πολιτιστικών φορέων και εμπορικού κόσμου, συνοδεία εκπλήξεων και εορταστικών δρώμενων που πραγματοποιήθηκαν συνέθεσαν μία ζωηρή, χαρούμενη και ευχάριστη ατμόσφαιρα η οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα θα συνεχισθεί και τις επόμενες ημέρες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (το οποίο έχει ανακοινωθεί ήδη σε προγενέστερο τηλεγράφημα) φέρει τον τίτλο αλλά συνάμα και την ευχή: «όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το όνειρο να κρατήσει πάνω από μια νύχτα». Στο πλαίσιο αυτό τόσο η νέα δημαρχιακή αρχή όσο και οι επιχειρηματίες της πόλης του Ρεθύμνου, ευελπιστούν στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης αλλά και της επικοινωνίας μεταξύ των συμπολιτών που θα παραμείνουν στην πόλη και δε θα βρεθούν στα χωριά τους.

Στις ευχές, που ανταλλάσουν οι περισσότεροι μεταξύ τους, κυριαρχεί εκείνη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νομού με τον Πειραιά, ώστε να πάψει η απομόνωση του Ρεθύμνου αλλά να διευκολυνθούν τελικά οι φοιτητές που σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο, οι γονείς τους, οι επιχειρηματίες του Ρεθύμνου και φυσικά όσοι θέλουν να επιλέξουν το νομό για τουρισμό ή απόδραση για ένα σαββατοκύριακο.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, της τουριστική αναβάθμισης του νομού, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, εταίρος της Αναπτυξιακής Κρήτης, καλεί επενδυτές να αξιολογήσουν και να ενεργοποιηθούν για το πρόγραμμα: «Πράσινος Τουρισμός».

Το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων των επιλέξιμων επιχειρήσεων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη ορθολογική και αποτελεσματική διαχείριση των νερών αλλά και των απορριμμάτων, καθώς επίσης κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία ή ενέργεια που στοχεύει στη μη επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Στο πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» δικαίωμα συμμετοχής έχουν υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.