Οικονομική «ανάσα» πήραν χθες οι περίπου 23.500 αγρότες του νομού Ρεθύμνου, από την πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων. Οι περίπου 12.500 δικαιούχοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και οι περίπου 11.000 της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου από νωρίς χθες το πρωί κατέκλυσαν τα καταστήματα των Αγροτικών Τραπεζών σε Ρέθυμνο, Πέραμα, Ανώγεια και Σπήλι προκειμένου να εισπράξουν την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, καθώς η προκαταβολή (το 50%) είχε καταβληθεί τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου.

Εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και των συσσωρευμένων υποχρεώσεων τους, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού Ρεθύμνου περίμεναν με αγωνία την καταβολή των επιδοτήσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές από κόσμο σε όλα τα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας στο νομό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα δυο καταστήματα της πόλης του Ρεθύμνου (στην οδό Ηγουμένου Γαβριήλ και στην οδό Μάρκου Πορτάλιου) είχαν εξυπηρετηθεί μέχρι χθες το μεσημέρι περίπου 1.000 δικαιούχοι.

Πηγή: rethnea.gr