Σε 19 μήνες θα είναι έτοιμο το 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο στο Ρουσσοσπίτι του δήμου Ρεθύμνης, έργο που τελικά δημοπρατήθηκε σήμερα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης και ανέλαβε η «ΗΡΑ Κατασκευαστική ΑΤΕ».

Ο προϋπολογισμός του έργου, αρχικά ήταν 3.200.000€, όμως μετά από την έκπτωση 43,11%, τελικά το ποσό εκτέλεσης καθορίστηκε στο 1.850.000€ περίπου, εκ του οποίου το 1.500.000€ έχει ήδη εξασφαλιστεί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).

Προβλέπεται η κατασκευή αιθουσών διδασκαλίας, αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια, γραφείο διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων, ενός επίσης διαμορφωμένου υπόστεγου για αθλητικές δραστηριότητες και όλες οι αναγκαίες εγκαταστάσεις για μια σύγχρονη σχολική υποδομή.

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες θα γίνει η πρόσληψη γυμναστών και μουσικών για να καλυφθούν τα κενά όπου αυτά υπάρχουν, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολο Κλινάκη, ο οποίος βρέθηκε στο Ρέθυμνο για ζητήματα παιδείας που απασχολούν το νομό, σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο εκπαίδευσης.

Τα περισσότερα θέματα όπως αυτά της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και το σοβαρό θέμα που αφορά στην πληρωμή των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, σύμφωνα με τον κ. Κλινάκη, βρίσκονται στη διαδικασία της επίλυσης. Μεταξύ αυτών, και η έλλειψη καθηγητών στα τμήματα ένταξης στον Μυλοπόταμο.