Στο αρχείο τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσο Παπαδάκη η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει η κόρη του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens Χ. Καραβέλα (ο οποίος διαφεύγει στο εξωτερικό), Σαλίνα (Χρυσάνθη- Βαλεντίνη) Καραβέλα σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens κ. Ν. Ζαγοριανού.
Η μήνυση σε βάρος του κ. Ζαγοριανού αφορά το αδίκημα της «κατάχρησης εξουσίας» και της παράβασης καθήκοντος εξαιτίας των χειρισμών του κατά την τακτική ανάκριση στο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens.
Ο κ. Παπαδάκης ο οποίος διεξήγαγε την ποινική προκαταρκτική εξέταση, έθεσε στο αρχείο τη μήνυση κρίνοντας ότι οι κατηγορίες που απέδωσε ο Ν. Ζαγοριανός στην Σαλίνα Καραβέλα δεν ήταν έωλες, αλλά στοιχειοθετημένες και νόμο βάσιμες, με επαρκείς ενδείξεις σε βάρος της κόρης του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens, κάτι εξάλλου που επιβεβαιώθηκε με βουλεύματα που ακολούθησαν και άλλες δικαστικές ενέργειες των εφετών – ανακριτών που χειρίστηκαν στη συνέχεια την υπόθεση.
Ακόμη, ο κ. Παπαδάκης αποκρούει ότι η κόρη του στελέχους της Siemens δεν γνώριζε τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς και τις καταθέσεις που είχε με τον πατέρα της και ότι δεν είχε υπογράψει για το κλείσιμο τραπεζικού λογαριασμού.
Ούτε όμως η Σαλίνα Καραβέλα – σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου – αντέκρουσε κατάθεση τραπεζικού υπαλλήλου η οποία ανέφερε ότι πήγαιναν όλα τα μέλη της οικογένειας στην Τράπεζα και είχαν γνώση των κοινών τραπεζικών λογαριασμών. Επιπρόσθετα ο κ. Παπαδάκής επισημαίνει ότι η κόρη του Καραβέλα δεν μήνυσε για το αδίκημα της πλαστογραφίας εκείνον τον τραπεζικό υπάλληλο που κατέθεσε ότι σε μια περίπτωση μετέβη στην Τράπεζα για κλείσιμο κοινού τραπεζικού λογαριασμού και στα σχετικά έγγραφα υπέγραψε και ο τραπεζικός υπάλληλος.
Επίσης, ο κ. Παπαδάκης υπογραμμίζει ότι η κόρη του Καραβέλα δεν μήνυσε ούτε τον αρμόδιο εισαγγελέα που τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισής της, παρά το γεγονός ότι η Σαλίνα Καραβέλα υποστήριξε ότι παρασύρθηκε από τον ανακριτή Ζαγοριανό. Το ότι παρασύρθηκε από τον Ζαγοριανό το διέψευσε όμως και ο ίδιος ο αρμόδιος εισαγγελέας στην κατάθεσή του, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ότι ο 4ος ειδικός ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens κινήθηκε μέσα στα νόμιμα πλαίσια.
Τέλος ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι η προφυλάκιση είναι μεν το έσχατο μέσο, αλλά και εάν ακόμη δεν είναι η ενδεδειγμένη ενέργεια, δεν στοιχειοθετεί τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος, αφού μάλιστα οι κατηγορίες έχουν παραμείνει και μετά τη βάσανο των εφετών-ανακριτών που χειρίστηκαν εν συνεχεία τη υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι 27χρόνη Σαλίνα Καραβέλα, όπως και η μητέρα της Μάρθα, συνελήφθησαν, διώχτηκαν και προφυλακίστηκαν όταν έγινε αντιληπτή η διαφυγή του Χ. Καραβέλα στο εξωτερικό. Οι άλλες δύο κόρες του Χρ. Καραβέλα, Αλεξία και Φοίβη, οι οποίες επίσης εδιώχθησαν, αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.
Οι δύο κόρες του πρώην στελέχους της Siemens οι οποίες είχαν αφεθεί ελεύθερες μετά τις απολογίες τους, είχαν καταβάλει εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ η καθεμία (αρχικά η εγγύηση ανερχόταν στο 1.000.000 ευρώ για την καθεμία), ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και η υποχρέωση να παρουσιάζονται τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.
Ειδικότερα, ως προς τη Σαλίνα Καραβέλα στις 8 Ιουλίου 2009, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της, της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και της χρηματικής εγγύησης των 30.000 ευρώ. Το βούλευμα αναφέρει ότι η κατηγορούμενη δεν προέβη σε καμία ενέργεια για να διευκολύνει τη φυγή της, αντίθετα επέστρεψε από το εξωτερικό όπου βρισκόταν για να απολογηθεί, ενώ δεν έχει και εγκληματική ροπή.
Η σύζυγος του Χ. Καραβέλα, Μάρθα, αποφυλακίστηκε με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 60.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης της στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των μελών της οικογένειας Καραβέλα αφορούσαν κοινούς λογαριασμούς που διατηρούσε ο Χρ. Καραβέλας, με μέλη της οικογένειας του.
Η Σαλίνα Καραβέλα η οποία την επίμαχη περίοδο έκανε μεταπτυχιακό στο Παρίσι, θεωρήθηκε ύποπτη φυγής και προφυλακίστηκε από τον Ν. Ζαγοριανό, με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα με την κατηγορία της συνέργιας σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Επίσης, η Σαλίνα Καραβέλα παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στο Παρίσι, τότε, επέστρεψε αμέσως στην Ελλάδα, όταν έμαθε ότι είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για την ίδια, τη μητέρα της και τις δύο αδελφές της.
Η Σαλίνα Καραβέλα με την μηνυτήρια αναφορά της κατηγόρησε το Ζαγοριανό ότι την εξέθεσε εν γνώσει του σε δίωξη ή τιμωρία, ενώ ήταν αθώα, καθώς συνέταξε σε βάρος της ασύστατο, αόριστο και παράνομο κατηγορητήριο, με συνέπεια την προφυλάκισή της τον Ιούνιο του 2009. Υποστήριζε ότι «η παράνομη και ποινικώς επιλήψιμη συμπεριφορά του ανακριτή σε βάρος μου, που οδηγήθηκα, με παράνομο ένταλμα προφυλάκισης, στις φυλακές, δεν υπήρξε τυχαία».