Επισκέψεις σε νοσοκομεία και ιδρύματα, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, πραγματοποιεί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Σε αυτό το πλαίσιο επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μ. Βαρδινογιάννη» και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Αιγάλεω, και ευχήθηκε στους ασθενείς υγεία και ταχεία ανάρρωση, ενώ μοίρασε δώρα που είχε ετοιμάσει η Μ.Κ.Ο. «Αποστολή».

Επίσης, ο κ. Ιερώνυμος στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», συναντήθηκε με τον διοικητή Εμ. Παπασάββα και έδωσε, όπως είπε, στα παιδιά που νοσηλεύονται στη Μονάδα, την καλύτερη ευχή που θα μπορούσε να τους δώσει, όπως είπε : «Να τους χαρίσει ο Θεός υγεία».

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γ. Παπαδόπουλο. Ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε ο ίδιος ως μητροπολίτης Θηβών για την αποασυλοποίηση των ψυχικά ασθενών.

Ανέφερε, ότι με αφορμή ένα ρεπορτάζ που είχε το BBC τη δεκαετία του 80’ για τις συνθήκες διαβίωσης των ψυχικά ασθενών στη Λέρο, αποφάσισε και δημιούργησε το πρώτο κέντρο της Εκκλησίας για την αποασυλοποίηση και φροντίδα των ψυχικά ασθενών.

Τέλος, απευθυνόμενος στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε, ότι ο χώρος στον οποίο υπηρετούν έχει τις δικές του ανάγκες και ιδιομορφίες και πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να είναι οπλισμένοι με πολλή υπομονή, αλλά και με αγάπη.