Ο Εμανουέλ Ολισαντέμπε υπήρξε θύμα της αίρεσης που δραστηριοποιείται με εξορκισμούς στη Θεσσαλονίκη και υποστήριξε ότι πήγε εκεί, όταν αντιμετώπιζε πρόβλημα με το γόνατο του, ώστε να αναζητήσει θεϊκή βοήθεια.

«Ήταν το 2011. Ήμουν στο σπίτι μου στην Αθήνα και δεν έκανα τίποτα, πονούσα πάρα πολύ. Προερχόμουν από μία πολύ σοβαρή επέμβαση στο γόνατο», είπε χαρακτηριστικά, με βάση την εκπομπή Live News.

«Πήγα εκεί να πάρω ένα είδος θεϊκής βοήθειας. Το μυαλό μπορεί κάποιες φορές να παίξει μαζί σου. Μετά από αυτό υπέγραψα συμβόλαιο στη Βέροια και στη συνέχεια αποσύρθηκα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Το «άγγιγμα» που δεν άλλαξε τίποτα

Σε ένα από τα βίντεο που έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο η οργάνωση «Εκκλησία των Εθνών» διακρίνεται σε ένα στιγμιότυπο από το 2015, μια γυναίκα που υποστηρίζει ότι θεραπεύτηκε από τον θυρεοειδή, μετά από το «άγγιγμα» που έλαβε.

«Δευτέρα, Τετάρτη πήγα στο γιατρό. Και μου λέει ο γιατρός “μήπως πρέπει να πας σε έναν άλλον γιατρό” και λέω “αφήστε, έχω τον κατάλληλο”. Χριστέ μου σε ευχαριστώ», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά, στο συγκεκριμένο βίντεο.

Παρόλα αυτά, επτά χρόνια αργότερα η γυναίκα αυτή είπε ότι δεν θεραπεύτηκε, αλλά πως εξαπατήθηκε, ενώ εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να λαμβάνει θεραπευτική αγωγή για την πάθησή της.

«Είναι καθαρά ιατρικό πρόβλημα ο θυροειδής, δεν είναι θέμα οτιδήποτε άλλο. Πιάνεσαι από σανίδα, προσπαθείς να ξεγελάσεις το μυαλό σου τελικά. Εγώ κάποια στιγμή ζήτησα να κατεβάσουν, απαίτησα δηλαδή να κατεβάσουν κι ένα βίντεο που είχαν ανεβάσει. Δεν το κατεβάσανε, δεν ασχολήθηκα περισσότερο, δεν μπορώ να ασχοληθώ περισσότερο. Εγώ προσωπικά ακόμη παίρνω φάρμακα για τον θυροειδή. Τι πιο απλό να σου πω; Πιο απλό δεν υπάρχει από αυτό. Στους γιατρούς, στους γιατρούς μόνο», είπε, σύμφωνα με την εκπομπή του Mega.

«Είδα το χέρι του Θεού»

Παρά τις διάφορες καταγγελίες και αποκαλύψεις που έχουν γίνει για την δράση της αίρεσης, πολλοί οπαδοί της συνεχίζουν να υποστηρίζουν την δράση της, θεωρόντας ότι διατηρούν επικοινωνία με τον Θεό

«Όταν ερχόντουσαν άνθρωποι άρρωστοι και καθόντουσαν στην γραμμή της προσευχής και τους έβλεπα να γίνονται καλά, και τους έβλεπα να είναι με γύψους, με σπασμένα κόκαλα και να φεύγουν με κομμένο τον γύψο και περπατώντας, έμενα και έλεγα “Θεέ μου είσαι τόσο κοντά μας;”», είπε ένας οπαδός της αίρεσης.

Μάλιστα, μια οπαδός μίλησε για όταν μπήκε λουκέτο στην συναγωγή της Αθήνας (σ.σ. όπου δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η συγκεκριμένη αίρεση) και ανέφερε πως «όλα τα χρόνια που η εκκλησία λειτουργούσε ήμουν παρούσα. Τι να σας πω; Όταν έκλεισε ένιωσα πραγματικά να κλείνει η πόρτα του πατέρα μου, γιατί εκεί πήγαινα και συναντούσα τον ουράνιο πατέρα μου».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «εγώ προσωπικά έχω πάρα πολύ ευεργετηθεί και από τον κύριο Χάρη με προσευχές που ποτέ δε μου ζήτησε λεφτά και είδα το χέρι του Θεού».