Σε ύφεση βρίσκεται από εχθές η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στην περιοχή της Πεντέλης αφήνοντας πίσω της πάνω από 20.000 στρέμματα καμένης γης.

Η επόμενη μέρα δείχνει τις μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες που άφησε στο πέρασμά της η πύρινη λαίλαπα. Η μάχη με τις φλόγες ήταν άνιση ενώ ο δυνατός αέρας αποδείχτηκε σύμμαχος για να «μαυρίσει» η Αττική.

Η μεγάλη φωτιά δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά της. Έχει κάψει τεράστια έκταση και έχει καταφέρει ζημιές σε πολλά σπίτια και αυτοκίνητα στη γύρω περιοχή όπως φαίνεται στον φωτογραφικό φακό του Newsbeast.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο των εναέριων όσο και επίγειων δυνάμεων συνέβαλλαν ώστε να μην υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο. Μόνο κάποιες μικροεστίες φωτιάς που σβήνονται άμεσα.

Κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν, με το πρώτο φως τις ημέρας επέστρεψαν στα σπίτια τους και τώρα μετρούν τις πληγές τους καθώς πολλά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά.

Εντωμεταξύ, από νωρίς το πρωί ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά τις βλάβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυό του.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 400 άτομα και 150 οχήματα -εξαιρουμένου του υποστηρικτικού προσωπικού- κατάφεραν χθες Τετάρτη να επανηλεκτροδοτήσουν περισσότερους από 10.700 καταναλωτές από το σύνολο των περίπου 15.000 που επηρεάστηκαν από την καταστροφική φωτιά. Οι εργασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και μέσα στις επόμενες ώρες εκτιμάται πως θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το δίκτυο.