Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση που σημειώνεται στο μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται στην Ηλεία με τις δυνάμεις να δίνουν μάχη ώστε να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στον Λάτα Ηλείας για προληπτική απομάκρυνση από την περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Λάτα, εκκενώστε τώρα προς Εφύρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Σύμφωνε με την Πυροσβεστική σημειώνονται «καύσεις εντός της πυρκαγιάς» ενώ δεν απειλούνται σπίτια.

Οι δυνάμεις που έχουν ριχτεί στη «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς είναι ιδιαιτέρως ισχυρές και ειδικότερα στο πύρινο μέτωπο βρίσκονται 195 πυροσβέστες, επτά πεζοπόρα τμήματα και τέσσερα αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Πυρκαγιά στην Βάλμη Ηλείας

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η φωτιά στρέφεται προς το πευκόδασος στη Βάλμη, ενώ τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις με ρίψεις νερού κυρίως σε μία χαράδρα που καίγεται και δεν μπορούν να την πλησιάσουν οι επίγιες δυνάμεις.

Ο αέρας στρέφει τις φλόγες προς περιοχή που δεν κάηκε χτες (Κυριακή).

Στην πυρκαγιά στην Αχαΐα, υπάρχει αναζωπύρωση στο ανατολικό μέτωπο της Βάλμης. Το μέτωπο άνοιξε και κατευθύνεται νότια. Θα δοθεί 122 προληπτική απομάκρυνση απ’ το χωριό Λάττα.

«Απαιτείται προσοχή»

Ο συντονιστής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγος, Νίκος Ρουμελιώτης, μίλησε στην εφημερίδα «Πατρίς» και στο patrisnews.com τονίζοντας πως δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, αφού και σήμερα είναι μια ημέρα δύσκολη, καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν τις αναζωπυρώσεις στην περιοχή, ενώ φυσικά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης νέου πύρινου μετώπου.

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες

Μία νύχτα κόλαση έζησαν οι κάτοικοι στο χωριό Βάλμη.

«Είναι η δεύτερη φορά που το βλέπουμε, το 2007 πάλι τα ίδια είχαμε. Καταστράφηκαν όλα και τα φτθάξαμε από την αρχή. Δεν θέλαμε να το ζήσουμε» είπε γυναίκα στο Star.

Φωτογραφίες από την Ηλεία