Οι άνθρωποι εργαζόμαστε όλη μας τη ζωή σκληρά μ’ ένα σκεπτικό: ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να αποσυρθούμε και να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας ξέγνοιαστα. 

Φυσικά δεν θέλουμε να εξασφαλίσουμε μόνο το δικό μας μέλλον, αλλά και αυτό των παιδιών μας και όλων των δικών μας ανθρώπων. Για το λόγο αυτό, ερευνούμε συχνά τρόπους να δημιουργήσουμε ένα κεφάλαιο για τα μελλοντικά αυτά σχέδιά μας.

Τις περισσότερες φορές όμως τα σχέδια παραμένουν απλές σκέψεις, διότι από μόνοι μας δεν είναι και τόσο εύκολο να το κάνουμε αυτό και η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε τις συμβουλές και γνώσεις ενός ειδικού.

Για το λόγο αυτό η Εθνική Ασφαλιστική δημιούργησε το ασφαλιστικό –επενδυτικό πρόγραμμα Full [Life Plan], με το οποίο μπορούμε να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας σίγουρα και με ασφάλεια.

Οικογένεια

Η επένδυση μέσω του Full [Life Plan]δεν απαιτεί αρχικό κεφάλαιο, αλλά με τακτικές μηνιαίες καταβολές του ποσού που ο καθένας επιθυμεί να επενδύσει (με ελάχιστο μηνιαίο ποσό 70€ για διάρκεια του προγράμματος από 15 έτη και άνω ή 80€ για κάτω από 15 έτη), «χτίζετε» σταδιακά ένα επενδυτικό κεφάλαιο, με χρονικό ορίζοντα από 10 έως 20 έτη.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τα οφέλη που προσφέρονται ακολουθώντας μία τέτοια επενδυτική επιλογή. Ίσως από τα πιο σημαντικά είναι ότι μειώνεται ο επενδυτικός κίνδυνος όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης του. Αφού, ο ασφαλισμένος μπορεί να ωφεληθεί από τις ενδεχόμενα υψηλότερες αποδόσεις των μακροπρόθεσμων επενδύσεων κατά τη διάρκεια του προγράμματος, περιορίζοντας όμως ταυτόχρονα τον κίνδυνο απωλειών, καθώς η μεταβλητότητα με την παρέλευση των ετών είναι σταδιακά μειούμενη.

Επίσης, δεν χρειάζεται να έχει κανείς εξειδικευμένες γνώσεις αφού η διαχείριση της επένδυσης γίνεται από τον έμπειρο, διεθνούς εμβέλειας διαχειριστή, την BNP Paribas Asset Management. Το μόνο που έχει να κάνει ο ασφαλιζόμενος είναι να επιλέξει το ύψος του ποσού που επιθυμεί να επενδύσει και τη χρονική διάρκεια της επένδυσής του. Γεγονός που προσφέρει ηρεμία, ασφάλεια και μηδενικό άγχος ενώ παράλληλα έχει και την δυνατότητα πρόσβασης στις διεθνείς αγορές.

Στο Full [Life Plan] υπάρχει και η επιλογή ενίσχυσης της επένδυσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος με έκτακτες καταβολές. Το πρόγραμμα προσφέρει ευελιξία στον ασφαλισμένο, καθώς παρέχει το δικαίωμα εξαγοράς και μερικής εξαγοράς, εφόσον κάποιος το επιθυμεί, από τον 3ο κιόλας μήνα της επένδυσης.

Και τα προνόμια δεν τελειώνουν εδώ! Το Full [Life Plan]  επιβραβεύει τους συνεπείς ασφαλισμένους. Έτσι, στη λήξη της 10ετίας του προγράμματος (δηλαδή στην 10η ετήσια επέτειο του συμβολαίου), ο ασφαλισμένος, εφόσον δεν υπάρχει ανεξόφλητη οφειλή, θα λάβει την «Επιβράβευση δεκαετίας», ως ένα επιπλέον ποσοστό του Λογαριασμού Επένδυσης. Συμπληρωματικά, ο ασφαλισμένος εφόσον η διάρκεια του συμβολαίου του είναι από 15 έτη και πάνω, στη λήξη του προγράμματος  θα λάβει και μία ακόμη παροχή, την «Επιβράβευση λήξης» ως επιπλέον ποσοστό του Λογαριασμού Επένδυσής του.

Κατά τη λήξη του προγράμματος, παρέχεται επίσης η δυνατότητα λήψης του ποσού εφάπαξ ή τμηματικά με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους διακανονισμού του ποσού, καθώς και με τη μορφή ισόβιας σύνταξης. Επιπλέον, ο ασφαλισμένος μπορεί, εάν το επιθυμεί, να προσθέσει επιπλέον την ασφαλιστική κάλυψη της απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρων, θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο τη συνέχιση της επένδυσής του σε περίπτωση ανικανότητας για εργασία.

Φροντίστε από τώρα για το μέλλον σας και της οικογένειάς σας και πετύχετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας επιλέγοντας σύγχρονες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης +302130318189 (Ελλάδα και εξωτερικό) ή 18189 (Ελλάδα), να επισκεφθείτε την εταιρική ιστοσελίδα: ethniki-asfalistiki.gr ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected].

Σημαντική επισήμανση: Η Εθνική Ασφαλιστική δεν παρέχει οποιασδήποτε μορφής εγγύηση για την απόδοση ή διατήρηση των επενδυόμενων ποσών στα Επενδυτικά τμήματα Κεφαλαίων.
Η επένδυση σε Κεφάλαια Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ) δεν έχει εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.