Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα και συγκεκριμένα για τη Τζωρτζίνα, μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως αφορούν καταγγελία για κακοποίηση σε βάρος της Τζωρτζίνας, για την οποία η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε χθες ότι το κορίτσι είχε υποστεί δύο φορές κακοποίηση.

Για την καταγγελία που είχε γίνει μίλησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στου Star: «Στις 22/8/14 λάβαμε μία αναφορά από ανώνυμο που μιλούσε για κακοποίηση από την οικογένεια στο όνομα Δασκαλάκη, όπου ειδικότερα η μητέρα εθεάθη να χτυπάει το παιδί. Αυτή η αναφορά πήγε από εμάς με την ένδειξη επείγον στην εισαγγελία πρωτοδικών.

«Εχθές μάθαμε από τους δημοσιογράφους, και μας το είπε και η εισαγγελέας ότι τελικά στις 25 Αυγούστου πήγε στην εισαγγελία η αναφορά και στις 27 πήγε στην ομάδα ειδικής προστασίας του Δήμου Πατρέων. Τελικά η έρευνα που είχε πάρει εντολή από την εισαγγελέα να γίνει έγινε την 1η Οκτωβρίου παρόλο που η αναφορά ήταν επείγουσα και μάλιστα με ραντεβού προγραμματισμένο».

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως η εισαγγελέας είπε πως οι συνθήκες ήταν καλές και δεν υπήρχε ένδειξη κακοποίησης.

«Η επόμενη επικοινωνία που είχαμε ήταν τον Απρίλιο του 2021 που πήγαμε να στηρίξουμε την οικογένεια στην Πάτρα. Εκεί οι γιατροί μας είπαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με την οικογένεια και τους παρακαλέσαμε να μιλήσουν με την εισαγγελία», πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ένα χρόνο μετά η Τζωρτζίνα είχε κάνει πλύση στομάχου καθώς στις 21/5/15 είχε νοσηλευτεί στο Καραμάνδειο με τη μητέρα να αναφέρει ότι είχε φαρμακευτική δηλητηρίαση.

Η απάντηση του Μάνου Δασκαλάκη για την καταγγελία κακοποίησης

Σημειώνεται ότι ο Μάνος Δασκαλάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες κακοποίησης είπε ότι «δεν ισχύει κάτι τέτοιο, είχε έρθει η κοινωνική υπηρεσία από κλήση που είχε λάβει αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο. Η άλλη είχε πάει στο Καραμάνδειο για κάποια δερματικά προβλήματα, μελανιές. Είναι αποδεδειγμένα όλα σε νοσοκομεία και κοινωνικές υπηρεσίες.