Σήμερα στις 16:00 στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης θα γίνει η κηδεία της 32χρονης μητέρας και των δύο παιδιών της, που κάηκαν όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι τους. Το σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες περίπου στις δύο τα ξημερώματα, με τη μητέρα να φτάνει μέχρι την εξώπορτα και να καταρρέει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega η φωτιά ξέσπασε από μία σόμπα πέλετ που είχε μείνει ανοιχτή, ενώ η μάνα και τα παιδιά είχαν πέσει για ύπνο. Κατά τη διάρκεια της φωτιάς κατέρρευσε η οροφή και εγκλώβισε τα παιδιά, που δεν κατάφεραν να βγουν από το σπίτι.

Οι πρώτοι πυροσβέστες που μπαίνουν στο σπίτι βρίσκουν τη μητέρα απανθρακωμένη πίσω από την είσοδο και τα δύο παιδιά, ένα αγοράκι 12 και ένα κοριτσάκι 8 ετών, νεκρά και αγκαλιασμένα στο δωμάτιό τους.

Ο πατέρας της οικογένειας, που είναι επαγγελματίας οδηγός, έλειπε εκτός Θεσσαλονίκης. Από νωρίς χθες (24/12) το πρωί συγγενείς και κάτοικοι της περιοχής αφήνουν λουλούδια στο σημείο. Κοντά τους ο σκύλος της οικογένειας, που σώθηκε την τελευταία στιγμή.

«Με τον εγγονό μου ήταν αχώριστοι. Ήταν μαζί όλη μέρα. Κλαίει απ’ το πρωί το παιδί», είπε χθες με τρεμάμενη φωνή γειτόνισσα της οικογένειας. «Νέο ζευγάρι. Ευτυχισμένο. Πήγαινε η κοπέλα στη δουλειά της. Το αυτοκίνητό της εδώ είναι παρκαρισμένο ακόμα. Δύο ήσυχα καλά παιδάκια. Ο άντρας δουλεύει και ταξιδεύει. Το καλοκαίρι αγόρασαν το σπίτι αλλά δεν στέριωσε. Άφησε τη σόμπα αναμμένη επειδή είχε κρύο. Αγκαλιασμένα τα βρήκαν τα παιδάκια οι πυροσβέστες» είπε σύμφωνα με το thesstoday.gr.