Πάνω από 2.000 άτομα βρέθηκαν την Τρίτη στο Γ’ Νεκροταφείο Νίκαιας, όπου κηδεύτηκε ο 45χρονος Ρομά, τον οποίο παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του την περασμένη Παρασκευή στο δήμο Αγίας Βαρβάρας Αιγάλεω ένας 21χρονος Ρομά.

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία, με τους παρευρισκόμενους να απευθύνουν συνεχώς κατάρες κατά του 21χρονου δράστη και της οικογένειάς του. «Θα πάρουμε εκδίκηση», φώναζαν ορισμένοι.

Η γυναίκα του 45χρονου προσήλθε στην κηδεία σε κατάσταση σοκ, υποβασταζόμενη από τα παιδιά της. Την ώρα που η σορός του Ρομά την οποία μετέφεραν φίλου του στους ώμους τους οδηγήθηκε στο μνήμα, ο κόσμος φώναζε «Χαιρετίσματα στους συγγενείς μας» και «Καλό Παράδεισο».

Στενοί φίλοι του εκλιπόντος φώναζαν κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας: «Απόψε θα καεί η Αγία Βαρβάρα. Γνωρίζουμε, εκτός από τον φονιά, ποιοι άλλοι φταίνε. Ηταν ανθρωποκτονία εκ προμελέτης».

Στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι οργανώσεων Ρομά.