H κακοκαιρία Ελπίδα χτυπάει με σφοδρότητα την Αττική από το πρωί της Δευτέρας (24/1), προκαλώντας χάος στους δρόμους, με δεκάδες οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι για ώρες αλλά και πρωτόγνωρες εικόνες με πυκνή χιονόστρωση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ακόμα και στα νότια προάστια, δίπλα στη θάλασσα.

Λόγω των ακραίων φαινομένων για σήμερα Τρίτη (25/1) κηρύχθηκε αργία σε επτά περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας χαρίζει, ταυτόχρονα και μοναδικές εικόνες με το κέντρο της Αθήνας ντυμένο «στα λευκά». Ακρόπολη, Διονυσίου Αεροπαγίτου και Λυκαβηττός ντύθηκαν στα «λευκά» και μάλιστα με πολύ πυκνό χιόνι.

Λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών που παρατηρούνται στο Νομό Αττικής, τονίζεται από τη ΓΑΔΑ ότι απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 συνιστάται η κυκλοφορία οχημάτων στην Αττική, αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αυτή η οδηγία και οι πρωτογνώρες εικόνες στον αστικό κλοιό της πρωτεύσουσας οδήγησαν πολλούς κατοίκους της Αθήνας να κάνουν τις μετακινήσεις τους με τα πόδια, με ποδήλατο ακόμη και με σνόουμπορντ, όπως μπορείτε να δείτε στο φωτορεπορτάζ του Newsbeast.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος