Η 41χρονη Μαρία με καταγωγή από το Λίβανο, η οποία ζει στην Κοζάνη τα τρία τελευταία χρόνια, περιγράφει στην κάμερα της ΕΡΤ όσα έζησε όταν διαπίστωσε ότι το έμβρυο 7 εβδομάδων που κυοφορούσε ήταν νεκρό. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η γυναίκα περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να χειρουργηθεί.

«Στις 30 του μηνός πήγαμε στο νοσοκομείο Κοζάνης και μου είπαν δεν υπάρχει αναισθησιολόγος τώρα», λέει η Maria Bou Abdallah. Αρχικά απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης και λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων την παρέπεμψαν στο νοσοκομείο Γρεβενών. Από εκεί κλείστηκε ραντεβού για την επέμβαση στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ούτε εκεί όμως δόθηκε λύση στο πρόβλημά της.

Όπως καταγγέλλει, ύστερα από πολύωρη αναμονή άκουσε εμβρόντητη τη γυναικολόγο στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο να της λέει ότι δεν ήταν κάτι επείγον, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί σε ιδιωτική κλινική. «Ήταν σοκ για μένα ο τρόπος της», δηλώνει η 41χρονη.

Με εντολή της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό και την απόδοση ευθυνών για την περιπέτεια της γυναίκας, η οποία για 10 μέρες κυοφορούσε το νεκρό μωρό της, ζητώντας λύση.

«Δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία σε κανένα από τα νοσοκομεία για το περιστατικό αυτό, για το οποίο υπήρξε ενημέρωση από σχετικό δημοσίευμα. Η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας και της αρμόδιας ΥΠΕ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Ζητούμε συγγνώμη για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η γυναίκα, αλλά από εκεί και πέρα είναι μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη και θα σεβαστούμε απόλυτα το πόρισμα το οποίο θα βγει», δήλωσε ο Σταύρος Παπασωτηρίου, διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκο0μείου Πτολεμαΐδας.

Έρευνα για απόδοση ευθυνών διεξάγει και ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης.