Προβλήματα έχει προκαλέσει σε διάφορες περιοχές της χώρας η κακοκαιρία Διομήδης φέρνοντας σφοδρές χιονοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες με αποτέλεσμα τα σχολεία να παραμείνουν και αύριο Πέμπτη κλειστά σε δήμους που επηρεάστηκαν περισσότερο από την ψυχρή εισβολή.

Συγκεκριμένα αύριο Πέμπτη θα είναι κλειστά τα σχολεία στις εξής περιοχές:

Φλώρινα

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Σωτήριου Βόσδου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε. Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Θάσος

Με απόφαση του Δημάρχου Θάσου, Ελευθέριου Κυριακίδη, όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) δε θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονος παγετός-ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) οι οποίες επικρατούν και καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και την παραμονή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία, μεταδίδει το kavalanews.gr.

Δήμος Εορδαίας Κοζάνης

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Δήμο Εορδαίας με απόφαση Δημάρχου, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή και των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ισχυρό ολικό παγετό, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Με την απόφαση αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μία ώρα μετά θα ξεκινήσει η λειτουργία των σχολείων στον Δήμο Κοζάνης.

Χρυσομηλιά Μετεώρων

Όλες οι σχολικές μονάδες της ΤΚ Χρησομηλιάς ( Παιδικός σταθμός – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό σχολείο ) δεν θα λειτουργήσουν και αύριο Πέμπτη 13-1-2022. Στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου Μετεώρων τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά, σύμφωνα με το trikalavoice.gr.

Νότια Πήλιο και Σκιάθος

Οι δήμαρχοι Νοτίου Πήλιου και Σκιάθου αποφάσισαν να μην λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη τα σχολεία. Τόσο στη Σκιάθο, όσο και στο Νότιο Πήλιο πνέουν άνεμοι 9 και πλέον μποφόρ, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Εύβοια – Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων

Ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς αποφάσισε την διακοπή μαθημάτων, για αύριο Πέμπτη σε όλες τις Σχολικές Μονάδες της Κοινότητας Στενής του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Στενής).

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Στον δήμο Αλεξανδρούπολης θα είναι κλειστές με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Φερών, Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης, της Δημοτικής Κοινότητας Συκορράχης και του Άβαντα του δήμου Αλεξανδρούπολης, την Πέμπτη , λόγω του παγετού και των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων. Επίσης Κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί σταθμοί Φερών, Πέπλου και Λουτρών, σύμφωνα με το evros-news.gr.

Σαμοθράκη

Λόγω παγετού, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 13/01/2022, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και τα ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος Δήμου Σαμοθράκης, σύμφωνα με το evros24.gr.

Δήμος Μαρωνείας-Σαπών Ροδόπης

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ανακοινώσε ότι αύριο Πέμπτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά, λόγω ακραίου ψύχους.