Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα σωματεία των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας μετά την απάντηση της Ελληνικός Χρυσός στην εξώδικο διαμαρτυρία που έστειλαν στην εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ζητούν, «να μάθουν γιατί δεν ελέγχονται οι άδειες» και όπως τονίζουν δε θα ανεχτούν να μείνουν άνεργοι λόγω μη συνεννόησης».

«Μετά την διαμαρτυρία μας μπροστά από το ΥΠΑΠΕΝ, μπροστά από την Βουλή και στους δρόμους της Αθήνας, και την «απάντηση» του ΥΠΑΠΕΝ, μετά τους ισχυρισμούς του Γιάννη Τσιρώνη για κωλυσιεργία της εταιρείας και το εξώδικό στο οποίο μας οδήγησε, και μετά την απάντηση της εταιρείας και την αλληλογραφία που έφερε στο φως, ρωτάμε ευθέως: Ποιος κοροϊδεύει ποιόν και γιατί;

Σήμερα μετά τα παραπάνω, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να δηλώσουμε ΑΝΑΥΔΟΙ. Γιατί βρισκόμαστε στην ακόμα πιο δυσάρεστη θέση να βλέπουμε 55 οικογένειες να παραμένουν χωρίς δουλειά, χιλιάδες άλλες οικογένειες Ελλήνων πολιτών να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά, απλά και μόνο γιατί εν έτει 2015 ένα Υπουργείο και μια εταιρεία δεν ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ.

Σήμερα πιο κατηγορηματικά από ποτέ απαιτούμε να μας απαντήσει κάποιος ΣΟΒΑΡΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ για ποιο λόγο δεν ελέγχονται οι επίμαχες άδειες. Τι λείπει, τι εκκρεμεί και ποιος έχει αυτό που χρειάζεται ώστε όχι μόνο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε εμείς αλλά να προσληφθούν και 400 νέοι εργαζόμενοι.


Κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα και υπεύθυνα για την τοποθέτηση σας ως προς την απάντηση της εταιρείας και την σχετική αλληλογραφία που έφερε στο φως.

Διαφορετικά, αν και πάλι, αυτή η απάντηση δεν έρθει, θα αναγκαστούμε να έρθουμε στην πιο δυσάρεστη θέση να πράξουμε το αδιανόητο: Να προβούμε σε εξώδικο διαμαρτυρία προς το ίδιο το υπουργείο.

Και υπενθυμίζουμε την πάγια θέση μας η οποία προφανώς δεν έγινε σαφής: «Δεν πρόκειται να ανεχτούμε παιχνίδια στην πλάτη μας από κανέναν!»

ΓΙΑΤΙ εκπροσωπώντας όλους αυτούς τους ανθρώπους που βασίζουν την ζωή τους σε αυτή την εξέλιξη, έχουμε το χρέος να προστατέψουμε το μέλλον τους και το μέλλον μιας ολόκληρης κοινωνίας και θα το κάνουμε όσο μακριά και αν χρειαστεί να φτάσουμε», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των σωματείων των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής.