Την αντίθεσή του με το νέο μέτρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 και την επιβολή προστίμου σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν εξέφρασε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, σημειώνοντας ότι θα προτιμούσε ένα θετικό μέτρο.
«Πρόκειται για ένα αντίστροφα προοδευτικό μέτρο δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, θα προτιμούσα να ήταν ένα θετικό μέτρο» είπε αρχικά ο καθηγητής, σε συνέντευξή του στον Ant1.
«Μετά τα κίνητρα που είχαν δοθεί στους νέους με το voucher, θα μπορούσε να δοθεί τον Ιούνιο – Ιούλιο ένα κίνητρο στους συνταξιούχους με τη μείωση της συμμετοχής τους για τα φάρμακα, η οποία είναι μεγάλη και δυσβάσταχτη, η σύνταξη είναι μικρή και όλοι παίρνουν φάρμακα» είπε ο κ. Μόσιαλος.
«Φτάσαμε σε αδιέξοδο»
«Τώρα φτάσαμε σε αδιέξοδο, ένα μήνα πριν το τέλος της χρονιάς, με τα νοσοκομεία να πιέζονται, τη βόρεια Ελλάδα να μην αντέχει και τους γιατρούς να είναι στα όρια τους, τι θα κάνουν οι γιατροί σε ένα μήνα, αν έχουν να αποφασίσουν ανάμεσα σε ένα 70άρη που δεν έχει κάνει το εμβόλιο και έναν 45άρη που έχει κάνει το εμβόλιο και είναι ανοσοκατασταλμένος και δεν τον έχει πιάσει το εμβόλιο; Ποιος θα αποφασίσει ποιος θα μπει στη ΜΕΘ; Αυτά τα διλήμματα είναι πραγματικά» σημείωσε ο καθηγητής.
«Θα προτιμούσα να είχε γίνει κάτι άλλο, με διαφορετική εισαγωγή των μέτρων και θετικών κινήτρων τώρα όμως μπροστά στο αδιέξοδο και μπροστά στον κίνδυνο να κλείσεις την οικονομία,και να έχεις lockdown, μπροστά στο τι σημαίνει να έχεις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν» κατέληξε ο κ. Μόσιαλος.