Πρόθυμος να συνδράμει στην προσπάθεια υπαγωγής του δήμου Θεσσαλονίκης στις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.3888 / 2010 περί περαίωσης, εμφανίζεται ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Σε επιστολή του προς τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, επισημαίνει πως προχωράει στη συγκεκριμένη ενέργεια σχετικά με την υπεξαίρεση ποσού 7.100.000 ευρώ, του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, το οποίο με τις προσαυξήσεις ανέρχεται σε 22.000.000 ευρώ.

Η κίνηση Μπουτάρη θεωρείται προσπάθεια νέας αρχής για το δήμο έτσι ώστε να απαλειφθούν ορισμένες από τις αμαρτίες του παρελθόντος. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αμνηστεύονται οι υπέυθυνοι.

Στην επιστολή του ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητάει επίσης να του υποδειχτούν οι αρμόδιοι που θα μπορέσουν να συνεργαστούν με τα νέα στελέχη του δήμου σε σειρά θεμάτων όπως είναι, τα οικονομικά στοιχεία , το οργανόγραμμα, οι αντιδημαρχίες, οι δημοτικές επιχειρήσεις , τα ευρωπαϊκά προγράμματα, οι συμμετοχές / εκπροσώπηση σε οργανισμούς, οι αδελφοποιημένες πόλεις, τα μεγάλα έργα, και οι διαδημοτικές συνεργασίες.
πηγή: aftodioikisi.gr