Με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, συναντήθηκε το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, από την πλευρά του συνδέσμου συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ, Τάσος Τζήκας, ο Α’ αντιπρόεδρος του ΔΣ, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, η Β’ αντιπρόεδρος του ΔΣ, Γιώτα Παπαρίδου, ο Ειδικός Γραμματέας, Βασίλης Ορφανός και ο Γενικός Διευθυντής, Γιάννης Σύρρος.
Αρχικά, παρουσιάστηκαν στον αναπληρωτή υπουργό οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΕΠΕ που μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για την “Ψηφιακή Ελλάδα”, καθώς και οι άμεσες ενέργειες που προτείνονται για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων, οι οποίες είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνει η χώρα. Οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ υπογράμμισαν το γεγονός πως η ανάδειξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως στρατηγικού κλάδου αποτελεί μονόδρομο στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις προτάσεις του συνδέσμου, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την υιοθέτηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη λειτουργία του κράτους.
Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η άμεση επιτάχυνση δράσεων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο δημόσιο τομέα, με την ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την ομαλή υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων. Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε τη βούληση του για άμεση προώθηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για τη συνέχιση και επιτάχυνση των εν λόγω έργων.
Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και από τις δύο πλευρές στη στήριξη και ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα στην υπηρεσία των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε τη στενή θεσμική συνεργασία με το ΣΕΠΕ. Από την πλευρά του, ο ΣΕΠΕ αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της ομαλής λειτουργίας της “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ”, που αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα υλοποίησης δράσεων και έργων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην τρέχουσα και την επόμενη προγραμματική περίοδο, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη διασφάλιση της παραγωγικής και αποτελεσματικής λειτουργίας της. Επίσης, η αντιπροσωπεία του ΣΕΠΕ υπογράμμισε την άμεση ανάγκη ανάδειξης των ψηφιακών τεχνολογιών σε κύριο μέσο καταπολέμησης της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας.
Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ παρουσίασαν στον αναπληρωτή υπουργό την Εθνική Συμμαχία για την Ψηφιακή Οικονομία, στην οποία συμμετέχουν ο ΣΕΠΕ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ, ταυτόχρονα, παρέδωσαν σειρά προτάσεων για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την περίοδο 2015-2020.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, Τάσος Τζήκας «Είχαμε την ευκαιρία να συγχαρούμε τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και, ταυτόχρονα, εκφράσαμε την άμεση διαθεσιμότητα μας για τη στενή συνεργασία, με στόχο την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, που μπορεί να προσφέρει ο κλάδος για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί στρατηγικής σημασίας παράμετρο για την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της ελληνικής κοινωνίας με έναν παραγωγικό και σύγχρονο δημόσιο τομέα. Και σε αυτό το σκοπό ο ΣΕΠΕ μπορεί να συνεισφέρει θεσμικά και ουσιαστικά».