Όταν κάποιος επιθυμεί να σπουδάσει πληροφορική, οι επιλογές φαίνονται να είναι πολλές. Μια απλή αναζήτηση εξάλλου για σχολές πληροφορικής, βγάζει αμέτρητα αποτελέσματα.

Πρόκειται όμως για μια παραπλανητική εικόνα. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι δεν παρέχουν όλες οι σχολές το ίδιο επίπεδο σπουδών. Δεν είναι μόνο οι διαφορές στην εμπειρία των καθηγητών ή τον εξοπλισμό. Κυρίως είναι η απορρόφηση που έχουν οι απόφοιτοι κάθε σχολής στην αγορά εργασίας.

Ένα πτυχίο πληροφορικής από μόνο του δεν λέει απολύτως τίποτα. Η αγορά δεν ενδιαφέρεται μόνο για έναν απλό τίτλο σπουδών. Οι εργοδότες πλέον αναζητούν στελέχη τα οποία δεν έχουν απλές γνώσεις αλλά ουσιαστικές ικανότητες. Ικανότητες επίλυσης προβλημάτων αλλά και διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κορέλκο αποτελεί τον κυρίαρχο στις σπουδές πληροφορικής έχοντας συνεχή παρουσία στον χώρο από τη δεκαετία του 1970. Όταν ακόμη και πανεπιστημιακά τμήματα στην Ελλάδα δεν είχαν καν μαθήματα υπολογιστών και προγραμματισμού, η Κορέλκο είχε ήδη ξεκινήσει να εκπαιδεύει τα στελέχη πληροφορικής του ελληνικού ιδιωτικού αλλά και δημόσιου τομέα. 

Από το 1970 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Από τα εταιρικά mainframes περάσαμε στους home και personal computers. Στη συνέχεια ήρθαν τα laptops, τα κινητά τηλέφωνα και φυσικά το cloud computing. Παρόλα αυτά κάτι έμεινε σταθερό. Η κυριαρχία του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κορέλκο στις σπουδές πληροφορικης. Και η αναγνώριση των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας.

Η Κορέλκο παραμένει ο ηγέτης στις σπουδές πληροφορικής. Με μια σειρά από περιζήτητες ειδικότητες πληροφορικής (Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Τεχνικός Η/Υ, Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ) αλλά και εξειδικευμένα σεμινάρια (για παράδειγμα σεμινάριο Facebook) παρέχει στους απόφοιτους της σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Οι παροχές όμως που η Κορέλκο παρέχει στους σπουδαστές της δεν περιορίζονται μόνο στο υψηλό επίπεδο σπουδών και τα εξειδικευμένα σεμινάρια. Ως επίσημη Cisco Academy η Κορέλκο προσφέρει στους σπουδαστές της, εντελώς δωρεάν, δύο διαφορετικές πιστοποιήσεις της Cisco: την πιστοποίηση CCNA αλλά και την πιστοποίηση Cisco IT Essentials! 

Η πιστοποίηση CCNA (Cisco Certified Network Associate) της Cisco αποτελεί το ισχυρότερο επαγγελματικό εφόδιο σε ό,τι αφορά την εργασία σε δίκτυα υπολογιστών. Ο λόγος είναι ότι η Cisco Systems απαιτεί από τους φορείς που συνεργάζονται μαζί της να απασχολούν τεχνικούς που διαθέτουν μία ή περισσότερες από αυτές τις πιστοποιήσεις. Επιπλέον αποτελεί μια πιστοποίηση με παγκόσμια αναγνώριση. Με άλλα λόγια ο κάτοχος της μπορεί να βρει δουλειά πραγματικά σε όλο τον κόσμο. Είτε σε συστήματα της Cisco, είτε σε οποιαδήποτε άλλα δίκτυα υπολογιστών. 

Αντίστοιχης σημασίας είναι και το Cisco IT Essentials Certification. Πρόκειται για διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση αποδεικνύει ότι ο απόφοιτος της Κορέλκο έχει πλήρεις γνώσεις και ικανότητες να υποστηρίζει τεχνικά Η/Υ, Laptop, Κινητές συσκευές αλλά και δίκτυα υπολογιστών!

Με άλλα λόγια ο απόφοιτος της Κορέλκο δεν ξεχωρίζει μόνο λόγω του υψηλού επιπέδου σπουδών του. Οι απόφοιτοι πληροφορικής της Κορέλκο ξεχωρίζουν επειδή πέρα από τις γνώσεις τους διαθέτουν: 

  • Κρατικά αναγνωρισμένο πτυχίο που αναγνωρίζεται σε όλη την ΕΕ
  • Κρατική Πιστοποίηση
  • Δυνατότητα να προσληφθούν στον δημόσιο τομέα (Π.Δ.50 ΦΕΚ 39/5-3-01). Μάλιστα μοριοδοτούνται με 150 μονάδες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).
  • Πιστοποίηση Cisco η οποία αναγνωρίζεται σε όλον τον κόσμο

Ξεχώρισε κι εσύ στην αγορά εργασίας! Σπούδασε πληροφορική στην Κορέλκο και βρες εύκολα δουλειά με τα μοναδικά προσόντα που και τις πιστοποιήσεις που θα αποκτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ (korelko.gr/programs/pliroforiki) ή κάλεσε τώρα στο 21 8218 8800!