Βόλτες στα γραφικά σοκάκια της Ύδρας πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο τέως πλέον υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, όπου και τον εντόπισε ο φακός του Newsbeast. Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού απόλαυσε τον καλό καιρό που επικρατούσε στο νησί του Αργοσαρωνικού, περιδιάβηκε με φίλους του στο λιμάνι, συνομίλησε με κόσμο ακόμη και για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και δεν παρέλειψε να μπει και σε καταστήματα που τον ενδιέφεραν, όπως για παράδειγμα στα μαγαζιά με ρούχα.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι κύριος σκοπός της επίσκεψής του στην Ύδρα ήταν για να παραστεί και να μιλήσει στα εγκαίνια της έκθεσης με έργα του ζωγράφου της Ελληνικής Επανάστασης Θεόφιλου, υπό τον τίτλο «Η Ιστορία είναι άνεμος», που πραγματοποιήθηκαν στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείου της Ύδρας, όπου τόνισε μεταξύ άλλων πως «μόνο με ενότητα μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, τώρα που η χώρα μας δοκιμάζεται. Εάν δεν ενωθούμε εμείς οι Έλληνες, πώς θα δώσουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας που τα αγαπάμε περισσότερο απ’ όλα».

Ευχαρίστησε δε τους υπεύθυνους του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου της Ύδρας για την «τιμή» και την «πρόσκληση» που του έκαναν να τον καλέσουν, τονίζοντας με νόημα ότι «η τιμή δεν γίνεται προς το πρόσωπό του» αλλά προς τις Ένοπλες Δυνάμεις που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κάνει πράγματα όπως ποτέ άλλοτε.