Το δικό τους αντίο λένε ο Γιώργος Κατσαρός και ο Γιώργος Χατζηνάσιος στον Μίκη Θεοδωράκη, που άφησε σήμερα Πέμπτη 2/9 την τελευταία του πνοή.

 «Δεν είναι καλή η μέρα δυστυχώς. Είναι κάτι που το περιμέναμε αλλά οποιαδήποτε στιγμή και να συνέβαινε, μας σοκάρει. Στερέψαμε αυτή τη στιγμή μουσικά γιατί το τραγούδι μετράει πάρα πολύ στη ζωή μας. Όπως ο Χατζηδάκις έτσι και ο Μίκης βοήθησε να βγει το ελληνικό τραγούδι στο εξωτερικό και βοήθησε κι εμάς τους άλλους που ακολουθούσαμε. Είναι μεγάλη ζημιά αυτή για εμάς. Ο Μίκης έφυγε, αλλά μένει όλο το έργο του αυτό και δεν πρόκειται να φύγει ποτέ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κατσαρός μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 «Είναι ένα σοκ για τον τόπο μας, για τον πολιτισμό και για την Ελλάδα την ίδια» είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Χατζηνάσιος. «Ο Μίκης χαρακτήρισε την εθνική μας μουσική διεθνώς, με το κομμάτι που παίχτηκε παντού σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και παίζεται ακόμη, τον “Ζορμπά”. Συγκαταλέγεται στους μεγάλους συνθέτες της Ευρώπης, όλων των εποχών» τόνισε.

Μητσιάς για Θεοδωράκη: Έφυγε μια «κολόνα» του Παρθενώνα

Με συγκινητικά λόγια αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη και ο Μανώλης Μητσιάς. «Είναι σαν να έφυγε μια κολόνα του Παρθενώνα. Ο Μίκης ήταν η καινούρια μας “Ακρόπολη”» είπε ο κ. Μητσιάς μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

 «Ο Μίκης είναι ο μέγιστος των Ελλήνων. Λυπάμαι πάρα πολύ, ήμουν μαθητής του, φίλος του, συνεργάτης του», ανέφερε ο Μανώλης Μητσιάς εμφανώς συγκινημένος.

 «Εγώ στην Αμερική που έκανα συναυλίες κατάλαβα την αξία του. Ήρθε όλος ο Τύπος, ο κόσμος τον τίμησε, ήταν πολύ μεγάλος» τόνισε.

Γιώργος Νταλάρας για Θεοδωράκη: «Για λίγο τώρα ΣΙΓΗ»

«Δεν έχουμε δύναμη να γράψουμε τίποτα», γράφουν στο Facebook οι Φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη, μια σελίδα αφιερωμένη στον κορυφαίο συνθέτη από φίλους και θαυμαστές του, λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του.

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Νταλάρας σημειώνει στη δική του σελίδα: «Για λίγο τώρα ΣΙΓΗ».