Έχει περάσει πολύς καιρός από την πρώτη εμφάνιση της πομάδας μαλλιών.

Κορυφαίες πομάδες υδατοδιαλυτές ή greaser κυριαρχούν στην αγορά και στις προτιμήσεις του κόσμου.

Χρονολογούνται ήδη από το 1800, τότε μάλιστα φτιαχνόταν κυρίως από λίπος αρκούδας. Ευτυχώς με τη στροφή στον 20ο αιώνα ήρθαν καλύτερα συστατικά με τη μορφή ζελέ, λανολίνης, κεριού μελισσών ακόμη και λαρδί. Λόγω της φύσης της που είναι βασισμένη στο λάδι, η πομάδα μαλλιών συνήθως απαιτεί αρκετά λουσίματα για να βγει από τα μαλλιά εντελώς.

Προς τα μέσα του 20ου αιώνα, η Pomade κέρδισε την φήμη λόγω των χτενισμάτων που χρησιμοποιούσαν εκείνη τη εποχή. Μια διάσημη κοινωνική ομάδα, γνωστή ως “greasers”, και πήρε το όνομά της από τη χρήση της πομάδας μαλλιών.

Σήμερα οι πομάδες μαλλιών παραμένουν πιστές στην προέλευσή τους, ένα προϊόν για τα μαλλιά που κρατά, παραμένει εύκαμπτο και δίνει λάμψη. Όπως και τον προηγούμενο αιώνα, εισήχθησαν νέες τεχνολογίες και συστατικά.

Συστατικά Pomade

Σε αντίθεση με τα σύγχρονα gel για τα μαλλιά, η πομάδα μαλλιών αποτελείται από αναζωογονητικές ουσίες και βασικά συστατικά, όπως λίπος και ευχάριστο άρωμα.

Τα μόνα ζωικά λίπη που χρησιμοποιούνται ευρέως στα καλλυντικά πια είναι κηρός μέλισσας και κηρός από μαλλί – ένα υποπροϊόν της παραγωγής μαλλιού.

Τα υλικά βάσης, στη συνέχεια ενισχύονται με φυσικά ή συνθετικά αρώματα, καθώς και από  ελαιόλαδο και λίπος καρύδας.

Από τη μία πλευρά, το λίπος καθορίζει την σκληρότητα του κεριού και από την άλλη πλευρά, παρέχει μία ορισμένη λάμψη.

Πέρα από αυτό, πολλοί ισχυρίζονται ότι αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής τους και ιδίως τα ξηρά μαλλιά.

Πώς να χρησιμοποιήσω την πομάδα μαλλιών;

Οι περισσότερες πομάδες μαλλιών πρέπει να εφαρμόζονται σε ελαφρά σκουπισμένα με πετσέτα, υγρά μαλλιά.

Για να αρχίσετε να κάνετε styling στα μαλλιά σας με την πομάδα, πάρτε μια μικρή ποσότητα στην άκρη του δακτύλου σας, και θυμηθείτε ότι μπορείτε πάντα να προσθέσετε και άλλη ποσότητα άμα χρειαστεί.

 Το κόλπο είναι να το ζεστάνετε με το τρίψιμο μεταξύ των δακτύλων σας για να το ετοιμάσετε για χρήση.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, κάντε μασάζ στα μαλλιά σας, από πίσω προς τα εμπρός, και από την ρίζα στην άκρη.

Για επιπλέον όγκο και για να διατηρείται σταθερό, μπορείτε να το στεγνώσετε όπως το θέλετε. 

Η Επίδραση της πομάδας

Όταν το προϊόν εφαρμόζεται, τα μαλλιά σας θα έχουν μια μεταξένια λάμψη που θα σας κάνει να φαίνεστε αρκετά ανέμελος. Όταν το Pomade σκληραίνει, τα μαλλιά σας θα παραμείνουν μαλακά και αρκετά χαλαρά για να εκτελέσετε με μια χτένα το χτένισμα σας και να δώσετε την φόρμα που θέλετε.

Επίσης, δεν θα στεγνώσουν τα μαλλιά σας άμεσα, αντίθετα με τα σύγχρονα gel τα οποία συχνά περιέχουν αλκοόλη και ξηραίνουν τα μαλλιά.

Η μυρωδιές είναι απίστευτες, δεδομένου ότι διαρκούν για αρκετό διάστημα.

Απλώνεται εύκολα στα μαλλιά και παρέχει αξιοπρεπή αποτελέσματα για τους άνδρες με λεπτή τρίχα, ενώ μπορεί να δαμάσει και τις πιο χοντρές τρίχες πολύ καλά, αναλόγως το pomade που θα διαλέξετε.

Πώς να επιλέξετε Pomade

Αν αποφασίσετε να διαλέξετε ένα pomade για δοκιμή, θα πρέπει να ξεκινήσετε με ένα μέσο έως μαλακό, για να είναι εύκολα εφαρμόσιμο στα μαλλιά σας και να σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε πως να το χειρίζεστε χωρίς να απογοητευτείτε.

Το HairMaker.Gr διαθέτει μια μεγάλη γκάμα πομάδων για όλους τους τύπους μαλλιών, δίνοντας σας την δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα στα πιο κορυφαία brand του κόσμου.

Είναι πολύ διαφορετικό από τα σύγχρονα προϊόντα gel, και θέλει λίγη υπομονή, όπου είναι απαραίτητη για να πετύχετε το σωστό αποτέλεσμα.

Σε σύγκριση με άλλα προϊόντα για τα μαλλιά, το pomade διαρκεί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ θα πρέπει να βάζετε μόνο μια μικρή ποσότητα για κάθε εφαρμογή.

Σε περίπτωση που προτιμάτε περισσότερο κράτημα, κάντε μείγμα με κάποια πιο σκληρά Pomade, όταν θα έχετε μεγαλύτερη εξοικείωση με αυτά.

Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να αγοράσετε μια σειρά από διαφορετικά είδη και να αποφασίσετε τι σας αρέσει περισσότερο. Δεδομένου ότι τα περισσότερα Pomade κοστίζουν μόλις λίγα ευρώ, είναι μια καλή επένδυση.

Είδη του Pomade μαλλιών

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι pomade: οι πομάδες με βάση το Λίπος και οι πομάδες με βάση το νερό.

1. Πομάδα με βάση το λίπος

Κατασκευάζονται με μια πιο παραδοσιακή φόρμουλα που περιέχει συνήθως, λίπος, παραφίνη και άλλα κηρώδη υλικά.

Αυτός ο τύπος πομάδας είναι πιο δύσκολο να ξεπλυθεί και χρειάζεται αρκετές πλύσεις με σαμπουάν. Παρέχουν όμως  τη μέγιστη λάμψη και υφή.

Πλεονεκτήματα 

  • Re-styling κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • Διαρκεί περισσότερο 
  • Παρέχει μεγάλη υγρασία
  • Παρέχει ισχυρό κράτημα μαλλιών
  • Χαμηλό κόστος αγοράς

Μειονεκτήματα 

  • Δεν ξεπλένει εύκολα
  • Τα μαλλιά φαίνονται λιπαρά
  • Εμφάνιση πιτυρίδας αν δεν εφαρμόζονται οι κανόνες λουσίματος με συγκεκριμένα σαμπουάν

2. Πομάδα με βάση το νερό

Οι πομάδες με βάση το νερό μπορούν εύκολα να ξεπλυθούν καθώς είναι υδατοδιαλυτές και έτσι αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για λιπαρά μαλλιά.

Ιδανική για μοντέρνα χτενίσματα.

Δεδομένου ότι είναι φτιαγμένες με βάση το νερό, στεγνώνει εύκολα, και επομένως απαιτεί τη χρήση νερού για re-styling καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αν χρειαστεί.

Ιδανικό για γρήγορη αλλαγή στο look σας με εύκολο τρόπο.

Πλεονεκτήματα 

  • Εξαιρετικά εύκολο να καθαριστεί απλά και μόνο με νερό
  • Μεγάλη διάρκεια εάν φρεσκάρετε με νερό
  • Λιγότερο επιρρεπείς στο να προκαλέσουν ξηροδερμία

Μειονεκτήματα 

  • Λιγότερη λάμψη ανάλογα το είδος Πομάδας
  • Στεγνώνει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής εάν βάλετε υπερβολική ποσότητα

Διάσημες πομάδες μαλλιών 

1. Murray’s Superior Hair Dressing Pomade 

Τα  Murray είναι ίσως η πλέον γνωστή μάρκα και τα πιο ευρέως διαθέσιμα κεριά στην αγορά σήμερα. Από το 1925, τα Murray από το Ουαϊόμινγκ έχουν διανέμει διάφορα προϊόντα για τα μαλλιά, και έχουν τα ίδια συστατικά με την πρώτη συνταγή: βαζελίνη, λίπος, και άρωμα. Είναι ένα από τα δυσκολότερα Pomade, που είναι διαθέσιμα στο HairMaker.Gr  και ως εκ τούτου, δεν απευθύνονται σε αρχάριους.

Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή οι επαγγελματίες ξέρουν πώς να τα χειριστούν, δεν σημαίνει ότι δεν είναι για όλους.

Οι αρχάριοι θα πρέπει να προσπαθήσουν ιδιαίτερα στην αρχή με μαλακότερες και πιο εναλλακτικές λύσεις  γιατί είναι σίγουρα πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθεί.

Μόλις μάθετε όμως πως να το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας, το στυλ σας θα διαρκεί όλη την ημέρα, και θα μπορείτε να διαμορφώσετε το στυλ σας με μια χτένα.

Με απαλή μυρωδιά βανίλιας και ματ λάμψη, είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τους άνδρες που έχουν πιο χοντρές τρίχες και θέλουν να έχουν στιλιζαρισμένα  μαλλιά όλη την ημέρα και τη νύχτα.

2.  Superior Light Murray 

Επιπλέον, η Murray παράγει το Superior Light Pomade, το οποίο είναι πολύ πιο λαμπερό και μαλακό από το πρωτότυπο. Ένα πολύ καλό και μαλακό κερί, θρέφει τα μαλλιά, δίνοντάς τους μια ελαφριά λάμψη και φυσικό κράτημα.

Οι προχωρημένοι χρήστες ανακατεύουν μερικές φορές τα διάφορα κεριά, προκειμένου να επιτύχουν ακριβώς τη σωστή εμφάνιση που θέλουν. Είναι φτιαγμένο από βαζελίνη, λανολίνη και Aloe καθώς και λίγο λάδι καρύδας, το οποίο δίνει μια ευχάριστη μυρωδιά.

Ιδανικό για αρχάριους, επιτρέπει στην τρίχα να λάμψει. Το κερί είναι συσκευασμένο σε μια ελκυστική, συσκευασία, νοσταλγική, με ένα vintage-style.

 Μια δυνατή πρόταση από το HairMaker.gr για όσους θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά ένα pomade.

Κατασκευασμένο στις ΗΠΑ (χωρίς χρώμα ή συντηρητικά). 

3. Royal Crown 

Η Royal Crown pomade έχει δημιουργηθεί από τον J. Strickland & Co. στο Μέμφις του Τενεσί από το 1938. Σε αντίθεση με άλλα κεριά παρέχει λάμψη για μεσαίο κράτημα, ενώ μυρίζει λίγο σαν το μέλι και καλέντουλα.

Το θρυλικό pomade του Johnny C! Στη δεκαετία του 1950 χρησιμοποιήθηκε από έναν από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της χώρας. Είναι ημι-μαλακό, αλλά παχύ κερί, που δίνει ένα μεσαίο κράτημα.

Έχει ένα πολύ ελαφρύ, και γλυκό άρωμα. Το Royal Crown Pomade mens καταπραΰνει την ψαλίδα, προσθέτει λάμψη, βελτιώνει την υφή και τη διαχειρισιμότητα των μαλλιών σας. Αφήνει τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά πιο μαλακά. Στην Αμερική είναι το αγαπημένο κερί μαλλιών.

Έχει ένα πολύ ευχάριστο, γλυκό άρωμα λεβάντας, και είναι συσκευασμένο, όπως στη δεκαετία του τριάντα σε ένα κουτί από χαρτόνι. Εκτός από αυτή την αυθεντική εκδοχή, υπάρχει επίσης ένα Royal Crown Pomade για τους άνδρες που θέλουν να είναι λίγο σκληρό.

Και τα δύο έρχονται σε λευκοσιδηρά δοχεία, φυσικά!

4. Dax Wave & Groom -Wax / red: Red dax

Επίσης ονομάζεται και κόκκινο κερί. Παρέχει αξιόπιστο αποτέλεσμα και Super δυνατό κράτημα και ανήκει στον Τύπο Πομάδα greaser.

Το κόκκινο DAX ή απλά “DAX Wax” – είναι ιδανικό για mega-σκληρό αποτέλεσμα και απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν το μέγιστο κράτημα στα μαλλιά τους. Αυτό το κερί είναι ιδανικό για τη διαχείριση δυσεπίλυτων καταστάσεων ή κατσαρών μαλλιών.

Κατάλληλο για το καλοκαίρι, δεδομένου ότι παρέχει στα μαλλιά σας αξιόπιστη συντήρηση, ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες.

Εάν δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει Pomade δεν προτείνεται ή χρήση του Red Dax.

Απλά ξεκινήστε με ελάχιστη ποσότητα στα χέρια σας για να δείτε πως λειτουργεί το προϊόν, αλλά και όλα τα Pomade γενικά.

Συνιστάται οπωσδήποτε ειδικό σαμπουάν για λούσιμο όλων των Pomade, για την απομάκρυνση του υλικού εύκολα και γρήγορα, αλλιώς θα δυσκολευτείτε αρκετά στο ξέβγαλμα των μαλλιών σας.

Το HairMaker.Gr  σας προσφέρει  την δυνατότητα να δείτε από κοντά στο φυσικό του κατάστημα ό,τι πιο κορυφαίο προιόν για τα μαλλιά σας, κυκλοφορεί.

Μια βόλτα στο κέντρο της Αργυρούπολης  θα σας μεταφέρει τις μαγευτικές μυρωδιές των pomade και το εξειδικευμένο προσωπικό του είναι στην διάθεσή σας να σας ενημερώσει για το Pomade που ταιριάζει στα δικά σας μαλλιά.

Το κατάστημα HairMaker.gr μπορείτε να το βρείτε στην Λεωφόρο Κύπρου 81 στην Αργυρούπολη, Αθήνα ή να πλοηγηθείτε στις σελίδες του online.

Instagram: hairmakergr

Facebook: hairmakergr