Άνοιξαν οι πόρτες της φυλακής για τη σύζυγο, την κόρη και τον γιο του έγκλειστου επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, μετά την απόφαση τους να ανάψουν το πράσινο φως ώστε να παραχωρηθεί ακίνητη περιουσία τους στους ομολογιούχους και να αποζημιωθούν μετά το «κανόνι» της ΑΣΠΙΣ CAPITAL.

Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση έβαλε την υπογραφή του στην αποφυλάκιση των μελών της οικογένειας Ψωμιάδη, μετά την συμφωνία να παραχωρηθεί στους ομολογιούχους πληρεξούσιο με το οποίο μπορούν να προχωρήσουν στην πώληση των επίμαχων ακινήτων. Ο δικαστικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι με την κίνηση αυτή , που έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά την προφυλάκιση τους, δείχνουν εμπράκτως διάθεση να άρουν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Πρόκειται για ακίνητα μεγάλης αξίας τα οποία εκτιμάται ότι θα καλύψουν, μετά την πώληση τους, περίπου το 90% των κεφαλαίων που έχασαν οι ομολογιούχοι της ΑΣΠΙΣ CAPITAL. Μεταξύ των ακινήτων που παραχωρήθηκαν από την οικογένεια Ψωμιάδη είναι κτήριο επί της Βασ. Σοφίας , ακίνητα στη Μύκονο, το Κεφαλάρι και στη Λεωφόρο Κηφισίας, διαμερίσματα στο Σύνταγμα και το ΦΙΞ και δυο πολυκατοικίες, στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Η συμφωνία αφορά τους περίπου 400 ομολογιούχους που εκπροσωπούνταν από το δικηγορικό γραφείο των Ιωάννη και Μιχάλη Μαρκουλάκου οι οποίοι είχαν εγγράψει υποθήκες στην ακίνητη περιουσία της οικογένειας Ψωμιάδη.
Την ίδια ώρα, όμως, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τον πότε και εάν τελικά θα αποζημιωθούν οι υπόλοιποι δεκάδες χιλιάδες επενδυτές της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που τους παραπέμπει στο μηχανισμό εγγυήσεων ασφαλιστικών εταιριών για να λάβουν μόλις το 70% των χρημάτων που έχασαν.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι τα πράγματα για τους συγκεκριμένους επενδυτές είναι δύσκολα. Και αυτό γιατί όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές δεν είναι ξεκάθαρο αν ο συγκεκριμένος μηχανισμός έχει χρήματα αλλά ούτε και πότε θα λειτουργήσει για να δώσει αποζημιώσεις. Άλλωστε, ο σχετικός νόμος δεν καθορίζει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο οποίο θα πρέπει να γίνει η εκκαθάριση της εταιρίας που έχει τεθεί ως προϋπόθεση για να ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.