Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για δύο μεγάλες φωτιές σε Ίσθμια, στη θέση Καλαμάκι και σε Μακρακώμη που ξέσπασαν το απόγευμα της Παρασκευής (28/5).

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, σε εξέλιξη είναι η φωτιά στη θέση Καλαμάκι στα Ίσθμια στον δρόμο Ισθμού – Επιδαύρου. Η φωτιά καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 13 οχήματα, με 35 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, οι φλόγες είναι πολύ κοντά στον οικισμό Κάβο Ισθμίας, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

Μεγάλη φωτιά και στη Μακρακώμη

Η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Μακρακώμη δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, η πυρκαγιά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα όταν τρακτέρ φορτωμένο με μπάλες ζωοτροφών στην πλατφόρμα, τυλίχτηκε στις φλόγες, χωρίς να το συνειδητοποιήσει εγκαίρως ο οδηγός του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το φορτηγό να σκορπάει φλόγες στο πρανές από τη διασταύρωση της Παλαιοβράχας και μέχρι 100 μέτρα πριν τη Βίτωλη, μεταδίδοντας τη φωτιά σε ελιές και δασική έκταση.

Στο κέντρο επιχειρήσεων ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στο κέντρο επιχειρήσεων μετέβη ο Νίκος Χαρδαλιάς για τις δύο μεγάλες φωτιές, όπως έκανε γνωστό στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

«Επειδή υπάρχουν δύο μεγάλες φωτιές στην Ωραία Ελένη και στη Μακρακώμη θα πρέπει να φύγω για το κέντρο επιχειρήσεων» είπε χαρακτηριστικά.