Βελτίωση εμφανίζει η κατάσταση της υγείας της 48χρονης που υπέστη θρόμβωση στο πόδι λίγο μετά τον εμβολιασμό της με το Johnson & Johnson. Η γυναίκα νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, ερχόμενη από τη Θήβα, και χθες ανέκτησε τις αισθήσεις της και ζήτησε να μιλήσει με τους συγγενείς της.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA οι γιατροί επιβεβαιώνουν ότι η θρόμβωση που εμφάνισε η 48χρονη στο πόδι ήταν αποτέλεσμα του εμβολιασμού της.
Υπενθυμίζεται ότι επτά ημέρες μετά από τον εμβολιασμό της η 48χρονη νοσηλεύτηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Θήβας και έπειτα στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Έπαθε θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εσωτερική αιμορραγία στο στομάχι και στον αριστερό νεφρό.
Όπως είχε περιγράψει πριν λίγες μέρες στο MEGA η αδερφή της Βίκυ: «Η αδερφή μου στις 10 Μαΐου έκανε το εμβόλιο της Johnson, στις 17 εισήχθη στο νοσοκομείο της Θήβας όπου διαπιστώνεται γαστρεντερίτιδα. Στις 20 αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει θρόμβωση και μπαίνει στον Ευαγγελισμό όταν διαπιστώνεται θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εξελικτικά εσωτερική αιμορραγία στο νεφρό και το στομάχι. Μετά από 17 ώρες μπήκε στην εντατική. Μου ανακοίνωσαν ότι η ζωή της κρέμεται σε μια κλωστή. Τώρα η κατάσταση της υγείας της κρίνεται δυνητικά επικίνδυνη, με μικρά σημάδια βελτίωσης. Είναι 48 ετών με κινητικό πρόβλημα, αλλά εξετάσεις μικρού παιδιού. Όταν γεννήθηκε εφτά μηνών δεν υπήρχε φιάλη οξυγόνου στο νοσοκομείο Θήβας και έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα» ανέφερε η αδερφή της στο MEGA.
«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι»
Για την κατάσταση της υγείας της μίλησε ξανά σήμερα η αδερφή της 48χρονης.
«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Άκουσα μια ταλαιπωρημένη φωνή στο τηλέφωνο, μου είπε ότι πάει καλύτερα. Ήταν συγκινημένη. Εχθές ήταν η τέταρτη ημέρα. Οι γιατροί λένε ότι πάει καλά. Οι γιατροί από την αρχή ήταν κάθετοι ότι είναι από το εμβόλιο, όμως βγήκαν και τα πρώτα αποτελέσματα από τον ΕΟΦ κι από ότι φαίνεται είναι από τον ΕΟΦ. Δεν έχω κάνει κάποια ενέργεια εγώ», είπε.
Σχετικά με το αν πρέπει και στη χώρα μας να υιοθετήσουμε άλλη πολιτική στη χορήγηση του εμβολίου, και να βάλουμε ηλικιακό περιορισμό, ο καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής της Σορβόνης Γρηγόρης Γεροτζιάφας ανέφερε: «Έχουμε και περιστατικά VITT σε ανθρώπους άνω των 55 ετών, αυτό δείχνει μια γενική αντίδραση του οργανισμού. Ξέρουμε να το διαδιγνώσκουμε και να το θεραπεύουμε. Οι οδηγίες που έχουμε στη Γαλλία είναι ότι έχουμε τα συμπτώματα, όταν εμφανιστούν αμέσως ο άνθρωπος πάει αμέσως στον γιατρό του που κάνει 3 συγκεκριμένες εξετάσεις και στο βαθμό που διαδιγνώσκει το σύνδρομο τον στέλνει στο νοσοκομείο».